11 Σεπτεμβρίου, 2016

EΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ISIS

 

Ξεκίνησε, σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, η πορεία του ISIS προς τις Μεσογειακές ακτές, καθώς οι ισλαμικές δυνάμεις  επιχειρούν να αποκτήσουν τον έλεγχο στα βουνά Qalamoun στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας.

Ο Λιβανέζος υποστράτηγος Αμπάς Ιμπραήμ επικεφαλής των λιβανικών δυνάμεων ασφαλείας δήλωσε ότι «Το Ισλαμικό Κράτος δεν θέλει να κυριαρχήσει Qalamoun…αλλά θέλει να το χρησιμοποιήσει  για να εξασφαλίσει τα μετόπισθεν του  στην περιοχή μέσω του ελέγχου των χωριών του Λιβάνου.

Που βρίσκονται  σε επαφή με την περιοχή Qalamoun», πράγμα που ώθησε τον Λίβανο να κηρύξει ύψιστη επιφυλακή, παρά τις μικρές στρατιωτικές δυνάμεις τις χώρας απέναντι στου φανατισμένους και καλά εκπαιδευμένους τζιχαντιστές. Προετοιμασμένο φαίνεται και το Ισραήλ, με την «Ασπίδα του Δαυίδ», την νεοδημιουργηθείσα αεράμυνά τους,  σε ετοιμότητα.

Τα στρατηγικά αυτά βήματα, από πλευράς τόσο του ισλαμικού “κλοιού” στη ΝΑ Μεσόγειο όσο και της εμφάνισης ακραίων ισλαμικών στοιχείων το Σινά, προκαλούν τεράστιες υποψίες όσον αφορά τα συμφέροντα που κινούνται γύρω από την πλούσια σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων περιοχή της Μεσογείου.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: