11 Σεπτεμβρίου, 2016

Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

 

Ο Γενικός Διευθυντής της European Business Association, Frank Shauff, σε συνέντευξη που παραχώρησε επεσήμανε τις εμπορικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ρωσίας, μετά την επιβολή των κυρώσεων.  Ερωτηθής για την στάση που έχουν οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις απέναντι στη Ρωσία, απάντησε: 

"Η Ευρώπη εξακολουθεί να είναι ο σημαντικότερος εταίρος της Ρωσίας σε διεθνές οικονομικές σχέσεις. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ποσοστό άνω του 45% του εξωτερικού εμπορίου της Ρωσίας καταλαμβάνει το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Και αν μιλάμε για τις ξένες επενδύσεις, το μεγαλύτερο μερίδιο, άνω των 50-60% του συνόλου των ξένων επενδύσεων, προέρχεται από ευρωπαϊκές πηγές. Αν μιλάμε για τη σημερινή κατάσταση, τότε φυσικά πρέπει να πούμε ότι η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη από ό, τι ήταν.

Είμαστε μάλλον περίπου στο ένα τρίτο λιγότερο, όσον αφορά το εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρέπει να πούμε, βέβαια, ότι κατά το πρώτο έτος των κυρώσεων οι άνθρωποι ανησυχούσαν πολύ για το τι θα συμβεί.

Ενώ τώρα, αν μιλάμε για το σύνολο της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής κοινότητας, έχουν συνηθίσει τις κυρώσεις.  Καταλαβαίνουν πλέον τι μπορούν να κάνουν, ας το πούμε έτσι υπό το "καθεστώς" των κυρώσεων, αλλά η επιχειρηματική δραστηριότητα συνεχίζεται.

Και αυτό είναι πολύ σημαντικό, ότι η ευρωπαϊκή δραστηριότητα συνεχίζει να λειτουργεί στη Ρωσία, ή με βάση των επενδύσεων, ή με βάση των εισαγωγών εδώ"

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: