18 Σεπτεμβρίου, 2016

ΝΕΟΣ ΑΡΑΒΟΪΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

 

Με δημοσίευμα του ισραηλινού τύπου αποκαλύπτεται ο σχεδιασμός πολλαπλών εναλλακτικών σεναρίων εκτάκτου ανάγκης από τα ανώτερα στρώματα  διοίκησης του ισραηλινού στρατού, καθώς συζητείται η πολεμική προετοιμασία του επόμενου πολέμου του Ισραήλ.

Επικείμενη είναι η διακλαδική άσκηση μεγάλων διαστάσεων που θα λάβει χώρα την επόμενη εβδομάδα, με προσομοίωση πλάνων ενός ολοκληρωτικού πολέμου στην Μέση Ανατολή, ενός από αυτά και η ταυτόχρονη κατά μέτωπο επίθεση από την Γάζα, το Λίβανο, την συριακή πλευρά του  Γκολάν και το Ιράν.

Αναμένεται επίσης και η συμμετοχή της Συρίας ύστερα από την εμφάνιση τακτικού στρατού από τη Χεζμπολάχ, οι οποίες διαθέτουν  πυραύλους και ρουκέτες που δύνανται να προκαλέσουν σοβαρές απώλειες στον άμαχο πληθυσμό, αφού πρόκειται να χτυπήσουν κατοικημένες περιοχές σε περίπτωση εκτόξευσης.

Ειδικότερα, η άσκηση θα εστιάσει στο σενάριο μαζικής εκτόξευσης πυραύλων εδάφους, εκ των οποίων το 95% υποτίθεται ότι είναι μικρής εμβέλειας (μέχρι 45 km) ενώ είναι εξοπλισμένοι  με 10 κιλά εκρηκτικών.

Με βάση την τεχνολογική του πρόοδο και τις στρατιωτικές πληροφορίες που συλλέγει αδιάλειπτα, ο Ισραηλινό στρατός έχει ως σκοπό την εναλλαγή ποικίλων σεναρίων με έμφαση στους ελιγμούς των δυνάμεων του , και στην καλή εκπαίδευση του άμαχου πληθυσμού.

Καθώς και στο ενεργό σύστημα άμυνας της Πολεμικής Αεροπορίας, με το αντιπυραυλικό σύστημα  Iron Dome, και τους πυραύλους  Patriot και Arrow, καθώς και με σενάρια πυρηνικών, βιολογικών  και χημικών επιθέσεων στο Γκολάν όπου επαναστατικές ομάδες διαθέτουν μη συμβατικό χημικό υλικό, όπως το χλώριο.

Κατά τη  διάρκεια της άσκησης ο άμαχος πληθυσμός θα ειδοποιηθεί με σειρήνες ότι θα πρέπει να μεταβεί σε ασφαλισμένους χώρους, με σκοπό την προστασία αλλά και προετοιμασία τους για την επερχόμενη εμπόλεμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: