25 Σεπτεμβρίου, 2016

Ο... ΝΟΝΟΣ ΝΙΚΟΣ ΦΙΛΗΣ

 

Δεν πίστευα αυτο που μου μετέφεραν ότι έγινε πριν από δυο Κυριακές σε κεντρικό ναό της Αθήνας. Ο παπάς και οι συν αυτώ στον ναό έτριβαν τα μάτια τους. Τους είχαν πει ότι θα γίνει η βάπτιση ενός  γόνου καλής οικογένειας της Αθήνας. 

Έλα όμως που δεν τους είχαν ενημερώσει πως νονός θα ήταν ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης! Κάγκελο έμειναν οι παπάδες, οι ψαλτάδες και οι νεωκόροι στον ναό. Ο διώκτης των Θρησκευτικών στα σχολεία προσήλθε ως καλός (;) χριστιανός και πλήρως «διαβασμένος».

Βεβαίως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι για τους Πολιτικούς τα βαφτίσια και οι κουμπαριές είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις... Μακάρι να είναι όντως χριστιανός (που και που, άλλωστε, ψέλνει) ακόμα και με τον... δικό του τρόπο.

ΟMEPTA
Δεν ξέρω αν υπήρχε... ομερτά να μην αποκαλυφθεί το όνομα του νονού. Δεν γράφτηκε πουθενά ούτε η «Αυγή» το ανέφερε στα κοινωνικά. Δεν φαντάζομαι να ντρεπόταν ο κ. Υπουργός και να το κράτησε κρυφό! Πάντως, ο ναός ήταν κατάμεστος.

Συνετάξω τω Χριστώ;» ρωτούσε ο ιερέας, για να μη νομίζει ότι παράκουσε. «Συνεταξάμην» απαντούσε ο νονός. «Και πιστεύεις αυτώ;» ξανά ο παπάς. «Πιστεύω εις έναν Θεόν...» έλεγε απέξω, ρίχνοντας κλεφτές ματιές στο βιβλίο, μη και χάσει τον ρυθμό με το σύμβολο της πίστης ο Ν. Φίλης. Τρεις φορές έφτυσε κανονικά στο έδαφος, αποτάσσοντας τον Σατανά, λένε όσοι ήταν παρόντες.

Αυτόν τον... Σατανά που βάζει τον Υπουργό με το ζόρι να διδάσκει όπως ο ίδιος θέλει τα Θρησκευτικά στα σχολεία και να λέει στα μικρά παιδιά πόσο καλές είναι οι άλλες θρησκείες.

Ο υπουργός Παιδείας βάπτισε παιδί σε ναό της Αθήνας, αλλά φρόντισε το γεγονός να μείνει κρυφό. Γιατί άραγε;

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΑΣ
Ο υπουργός, κάνοντας κύκλους γύρω από την κολυμπήθρα και κρατώντας το νεοφώτιστο (με την ευκαιρία, τις καλύτερες ευχές μας στους γονείς!), θέλω να πιστεύω ότι σκεφτόταν πόσο υπερέχει η Ορθοδοξία από τις άλλες θρησκείες.

Πόσο συνδεδεμένη είναι με την ταυτότητα του ελληνικού λαού, την παράδοση της Ελλάδας μας. Γιατί όλα αυτά θέλει να τα υποβαθμίσει ο υπουργός, επιμένοντας να διδάσκονται τα παιδιά τι λέει ο ινδουιστής, ο μουσουλμάνος και ο βραχμάνος, αδυνατώ να το καταλάβω!

ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ
Παρόντες στη βάπτιση δεν ήταν μόνο τα μέλη της οικογένειας και οι συνεργάτες του υπουργού. Ήταν και δύο Μητροπολίτες της Εκκλησίας μας: ο Πατρών κ. Χρυσόστομος και ο Κηφισίας κ. Κύριλλος. Δεν ξέρω αν έπειτα του ευχήθηκαν «άξιος» ή αν του τα έψαλαν για όσα τραβάει η Εκκλησία εξαιτίας του.

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: