26 Σεπτεμβρίου, 2016

ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ!

 

Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που μπορεί να είναι αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ ως ΠΓΔΜ (Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας), αλλά δεν παύει να κινδυνεύει  να οριστικοποιηθεί ως «Μακεδονία», σκοπιανά αυτοκίνητα  παρελαύνουν με πινακίδες «ΜΚ» στο κέντρο της Αθήνας!

Με φωτογραφικό υλικό από ερασιτέχνη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί το γεγονός ότι, παρά την απαγορευμένη είσοδο στη χώρα αυτοκινήτων που φέρουν τέτοιες πινακίδες, κάποιος κατάφερε να ξεγλιστρήσει από τον αστυνομικό έλεγχο των συνοριακών διαβάσεων της Νίκης, των Ευζώνων και της Δοϊράνης. Είτε αυτό είτε το αυτοκόλλητο με την επιγραφή «Αναγνωρίζεται από την Ελλάδα ως ΠΓΔΜ» ξεκόλλησε από ‘’απρόβλεπτους παράγοντες’’.

Οι φωτογραφίες αυτές τραβήχτηκαν στο Σύνταγμα, έξω από γνωστό ξενοδοχείο και σε κοινή θέα προς όλους να παρατηρήσουν αυτή τη σαφή αδιαφορία απέναντι στο πρόβλημα του ονόματος. Διότι αυτό το εθνικό θέμα δεν πρόκειται να λυθεί με διαβήματα πρεσβειών και διαβεβαιώσεις για την ‘’προσπάθεια’’ των αρμοδίων να πετύχουν τα αυτονόητα. Πρέπει επιτέλους να δωθεί ένα τέλος σε αυτό το ζήτημα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: