28 Αυγούστου, 2016

O ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.

 

Όπως φαίνεται ο Πούτιν είχε δίκιο με το να ταχθεί στο πλευρό του Ασάντ στη Συρία. Ιδίως, ύστερα από την επίσημη αποδοχή της Τουρκίας πως πρόεδρος της Συρίας θα είναι σημαντικό στο μεταβατικό στάδιο στο τέλος του πολέμου στην Συρία.

Ακόμα και οι ΗΠΑ, είπαν ότι δεν σκοπεύουν πλέον να ανατρέψουν τον Ασάντ, κάτι που κάνει το εμφύλιο πόλεμο να βρίσκεται κοντά στο τέλος του. Η επέμβαση Κίνας και Ινδίας κάνουν πιο σίγουρο το συμπέρασμα αυτό, αφού και αυτοί τάχθηκαν υπέρ Ασάντ και κυρίως κατά του ISIS.

Στις  14 Αυγούστου, ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, Jawed Akbar, επισκέφτηκε την Δαμασκό, όπου συνομίλησε με τον Σύριο πρόεδρο και φανέρωσε τη στήριξη της Ινδίας, μιας ουσιαστικά ακόμα υπερδύναμης να στέκεται με τους Σύριους.

Από την άλλη η Κίνα, εκάστοτε είχε πρόβλημα με τους Ισλαμιστές, κυρίως λόγω των Ουιγούρων, εμφανίστηκε στο πλευρό του Σύριου προέδρου ενεργά στο πεδίο της μάχης. Αν όλα πάνε καλά ο πόλεμος δεν θα αργήσει να τελειώσει και έτσι μεγάλοι νικητές θα είναι ο Ασάντ με το Πούτιν και μεγάλοι χαμένοι όλα τα μέλη του ISIS.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: