25 Αυγούστου, 2016

ΠΩΣ ΤΟ ISIS ΝΤΟΠΑΡΕΙ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΩΘΟΥΝ ΑΝΙΚΗΤΟΙ

 

Η ιδεολογία είναι το μεγαλύτερο ναρκωτικό, όπως έχει αποδείξει, συνήθως με δεινό τρόπο, η ανθρώπινη ιστορία. Όμως, ακόμη και αυτή, δεν αρκεί για να ωθήσει τους ανθρώπους σε ωμότητες και βιαιότητες σαν και αυτές που διαπράττουν συχνά οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS).

Αποκαλύψεις (που βέβαια αποσιωπούνται τεχνηέντως από την προπαγάνδα των τζιχαντιστών του ISIS) βλέπουν το φως της δημοσιότητας κατά καιρούς σχετικά με το μείγμα των ναρκωτικών που παίρνουν οι τζιχαντιστές για να μην νιώθουν φόβο, δέος, έλεος, οίκτο ή δισταγμό μπροστά στις θηριωδίες που καλούνται να εκτελέσουν στο όνομα του ιερού πολέμου για το Ισλάμ (της λεγόμενης τζιχάντ).

Οι αποκαλύψεις αυτές βασίζονται σε πληροφορίες που έχουν δώσει οι αιχμάλωτοι του ISIS αλλά και κάποια μέλη που συνειδητοποίησαν περί τίνος επρόκειτο και αποχώρησαν από τη τζιχαντιστική τρομοκρατική οργάνωση.

Οι τζιχαντιστές λοιπόν ντοπάρονται με ένα συνθετικό ναρκωτικό που κυκλοφορεί στη μαύρη αγορά των χωρών της Μέσης Ανατολής. Πρόκειται για μια ουσία με τη χημική σύσταση της αμφεταμίνης, ένα διεγερτικό που ονομάζεται φενεθυλίνη.

Η ουσία αυτή προκαλεί έντονη διέγερση σε όποιων την καταναλώσει, επιτρέποντας του να αντέξει άυπνος ακόμη και τέσσερις ή πέντε μέρες. Επίσης προκαλεί παραισθήσεις και ψυχωτικά συμπτώματα, ίδια με αυτά της μανίας. 

Που το άτομο νιώθει αήττητο και άτρωτο, μια οξεία αίσθηση ευφορίας που το κάνει να μην έχει εκτίμηση του κινδύνου μπροστά σε οποιαδήποτε κατάσταση. Μάλιστα, σύμφωνα με τις παραπάνω πηγές, συχνά οι υπαρχηγοί των διαφόρων ομάδων, κρατούν τα μέλη – μαχητές ξύπνιους για ολόκληρες μέρες. 

Δίνοντας τους το ναρκωτικό αυτό για να τους δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι είναι πράγματι άτρωτοι μπροστά στις κακουχίες και μπορούν να αντέξουν ο,τιδήποτε γιατί τους προστατεύει ο Αλλάχ και ο προφήτης Μωάμεθ.

Η ουσία μάλιστα αυτή είναι άκρως εθιστική και συχνά οι τζιχαντιστές καταλήγουν να κάνουν συστηματική χρήση, αδιαφορώντας για τις παρενέργειες (π.χ. τα ψυχωτικά επεισόδια).

Μια ακόμη ναρκωτική ουσία με την οποία ντοπάρονται οι τζιχαντιστές προκειμένου να γίνουν ανελέητες μηχανές εκτέλεσης και σφαγής είναι η ουσία Captagon, μια ουσία γνωστή στην ιατρική από τα 1960. 

Στο παρελθόν είχε χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της υπερκινητικότητας στα παιδιά, καθώς επιδρούσε στην ικανότητα συγκέντρωσης της προσοχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: