27 Αυγούστου, 2016

H EΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Άγνωστοι ανατίναξαν με εκρηκτικό μηχανισμό ΑΤΜ στο Πόρτο Ράφτη, αφαιρώντας το χρηματικό ποσό που βρισκόταν στο εσωτερικό του. Το περιστατικό συνέβη λίγο πριν τις 5 το πρωί του Σαββάτου.

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20:23 με επίκεντρο την περιοχή του Βόλου, 11 χιλιόμετρα νότια της πόλης. Στις 21:47 σημειώθηκε και δεύτερος σεισμός ίδιου μεγέθους, 3,5 Ρίχτερ.

Με τη φιλοδοξία να επιλύσει χρόνια προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης φέρνει προς δημόσια διαβούλευση σχέδιο νόμου με 144 άρθρα που αφορούν θεσμικού και οργανωτικού χαρακτήρα ζητήματα.

Mία ακόμα ληστεία σε σούπερ μάρκετ, μάλιστα σε ώρα αιχμής, σημειώθηκε την Παρασκευή. Ένοπλοι μπήκαν σε σούπερ μάρκετ στη Νέα Χαλκηδόνα και αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Για εκφοβισμό πυροβόλησαν στον αέρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας πελάτης.

Συσσώρευση στάσιμων υδάτων και λυμάτων, λόγω βλάβης του αποχετευτικού συστήματος, σημειώθηκε σε υπόγειο στο χώρο αναχωρήσεων του πρώην δυτικού αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου στεγάζονται εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Κόσμος: Έπειτα από συνομιλίες που κράτησαν 10 και πλέον ώρες στη Γενεύη για το συριακό χάος, οι ΗΠΑ και η Ρωσία κατέγραψαν μεν κάποια πρόοδο με στόχο την παύση των εχθροπραξιών, όμως ο στόχος παρέμεινε άπιαστος.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αλλά η περιπλοκότητα της κρίσης, ένα μόνο από τα σημάδια της οποίας είναι η εν εξελίξει επιχείρηση των τουρκικών δυνάμεων, κρατά στην παρούσα φάση αρκετά χαμηλές τις προσδοκίες για διέξοδο.

Για τις πρώτες κηδείες των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού στην κεντρική Ιταλία ετοιμάζεται η χώρα, παρουσία του ιταλού προέδρου, ενώ οι έρευνες για επιζώντες στα ερείπια συνεχίζονται ασταμάτητα και η Γη δεν έχει ακόμη σταματήσει να τρέμει.

Στους 283 έχει ανέβει ο απολογισμός των επιβεβαιωμένων θυμάτων, κάποια από τα οποία περιμένουν ακόμη μέσα αριθμημένα φέρετρα για να αναγνωριστούν...Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεχάρη τους Κολομβιανούς για τη συμφωνία ειρήνης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους αντάρτες των FARC. 

Ο ΟΗΕ προβλέπεται να αναπτύξει στην Κολομβία αποστολή από περίπου 450 στρατιωτικούς παρατηρητές. Τρεις ύποπτοι για συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες σκοτώθηκαν σε επιχείρηση της Αστυνομίας του Μπαγκλαντές, τα ξημερώματα του Σαββάτου. 

Μεταξύ των νεκρών είναι και o «εγκέφαλος» του πολύνεκρου χτυπήματος του Ιουλίου σε εστιατόριο της πρωτεύουσας. Σε τουλάχιστον 281 έχει ανέλθει ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών στην κεντρική Ιταλία από τον σεισμό, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται ασταμάτητα στη μάχη με το χρόνο για επιζώντες.

Η κυβέρνηση υπόσχεται κεφάλαια και πάγωμα φόρων, ενώ - μετά τις επικρίσεις για την έλλειψη «αντισεισμικής κουλτούρας» στην κατασκευή κτιρίων - προαναγγέλλει πρωτοβουλίες.

Οικονομία:Ανοίγει η αγορά των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα μας, με το δίκτυο του ΟΣΕ να ετοιμάζεται, για πρώτη φορά στην πολύχρονη ιστορία του, να υποδεχτεί στις ράγες του καινούργια τρένα ιδιωτικών σιδηροδρομικών εταιρειών.

Η υπόθεση του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΑΤ Ανδρέα Γεωργίου έρχεται να ρίξει τη σκιά της στην φθινοπωρινή, δεύτερη αξιολόγηση του Μνημονίου, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες με τη συνάντηση των Τσακαλώτου και Σταθάκη με τον επίτροπο Μοσκοβισί.

Εγκαινιάστηκε την Πέμπτη στις Αχαρνές το πέμπτο κατάστημα στην Ελλάδα της διεθνούς αλυσίδας καταστημάτων JYSK, με βάση το πενταετές πλάνο που προβλέπει δίκτυο 40 καταστημάτων σε όλη την χώρα.

Tο Δημόσιο θα εκδώσει έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας, ύψους 875 εκατ. ευρώ, στις 31 Αυγούστου για την αναχρηματοδότηση παλαιότερης έκδοσης, ανακοίνωσε ο ΟΔΔΗΧ.

Τα επιχειρήματα για την αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων ενισχύθηκαν τους τελευταίους μήνες, λόγω της βελτίωσης στην αγορά εργασίας και των προσδοκιών για συγκρατημένη ανάπτυξη της οικονομίας, δήλωσε η πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), Τζάνετ Γέλεν.

Αθλητισμός:Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε η Μαρσέιγ. Στο ματς με το οποίο άνοιξε η «αυλαία» της 3ης αγωνιστικής η ομάδα του λιμανιού επικράτησε με 2-0 της Λοριάν στο «Βελοντρόμ», με τους φιλοξενούμενους να γνωρίζουν την τρίτη διαδοχική τους ήττα.

Η Μπέτις απέτυχε να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, καθώς παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στην Λα Κορούνια, η οποία παραμένει αήττητη μετά από 2 αγωνιστικές.Ένα μικρό δείγμα από τις εφετινές δυνατότητές της έδειξε η Μπάγερν στην πρεμιέρα της νέας Bundesliga. 

Μπροστά σε 75.000 οπαδούς της η ομάδα του Μονάχου καθοδηγούμενη από τον Κάρλο Αντσελότι φρόντισε με το... καλημέρα να στείλει το μήνυμά της προς κάθε κατεύθυνση για το ποιος θα είναι κι εφέτος το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου.

Στο προπονητικό τιμ της εθνικής Βελγίου ανήκει ο Τιερί Ανρί. Ο πρώην Γάλλος διεθνής άσος της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα θα είναι από τους άμεσους συνεργάτες του νέου τεχνικού των «κόκκινων διάβολων», Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, στον πάγκο.

Παίκτης του Ολυμπιακού είναι από το βράδυ της Παρασκευής ο Ταρίκ Ελιουνούσι. Ο 28χρονος Νορβηγός μεσοεπιθετικός, ο οποίος έχει γεννηθεί στο Μαρόκο, ήρθε το μεσημέρι στην Αθήνα και αφού πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις υπέγραψε με τους «ερυθρόλευκους».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: