05 Αυγούστου, 2016

Η CIA ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΣΥΡΙΟΥΣ

 

Συγκλονιστική αποκάλυψη ήρθε από το γραμματέα τύπου της ρωσικής Προεδρίας, Αλεξέι Γκρομόφ, σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα. Έκανε λόγο για την πλειοψηφία των αξιωματικών του συριακού στρατού που έχουν λιποτακτήσει και καταφύγει στην Ιορδανία.

Εκεί, υποστηρίζει, εκπαιδεύονται από πράκτορες της CIA με σκοπό να εισχωρήσουν εκ νέου στη Συρία, από τη νότια επαρχία Σουβέιντα και εν τέλει να ανακαταλάβουν την πρωτεύουσα της χώρας.

Η Ουάσιγκτον και το Λονδίνο, πρόσθεσε ο Γκρομόφ,  τους βοηθούν όπως μπορούν  για να πολεμούν από κοινού με τους τρομοκράτες του ISIS. Επιπλέον,  έχει εκπονηθεί  σχέδιο Β για την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Συρίας και για το σκοπό αυτόν χορηγούν στον καθένα από  $ 1000 μηνιαία.

Η ομάδα αυτή, έχει την υποστήριξη του Αμπού Μαρζούκ, του περιβόητου ηγέτη της αντιπολίτευσης (της Συρίας) που έχει την έδρα του στην Τουρκία. Κατά ειρωνικό τρόπο, η CIA προσπάθησε να εκπληρώσει το σχέδιο αυτό από τον Φεβρουάριο του 2015 με τους λεγόμενους ‘μετριοπαθείς Ισλαμιστές’.

Αλλά κατέληξε σε φιάσκο, αφού τα μέλη που εκπαιδεύθηκαν τότε στην Τουρκία, αιχμαλωτίσθηκαν από το ISIS ή εντάχθηκαν  σε αυτό. «Η αμερικανική κυβέρνηση παρακολουθεί με αγωνία τις πρόσφατες νίκες του συριακού στρατού κατά των τρομοκρατών της αλ Κάιντα στην πόλη του Χαλεπίου

Και προσπαθεί με τους αντάρτες αυτούς να αποσπάσει την προσοχή του συριακού στρατού στο νότο, ανοίγοντας ένα νέο μέτωπο», είπε ο Γκρομόφ.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: