25 Αυγούστου, 2016

ΠΑΤΡΙΑΡΧΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Πατριάρχης Γιαζίζι, συρορθόδοξος Πατριάρχης και Μελκίτης προς Δύση: λύστε την οικονομική πολιορκία του συριακού λαού ,άρση του εμπάργκο τώρα.
 
O πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Yohanna X Yazaji ο συρορθόδοξος πατριάρχης Ignace Ephrem II Karim και ο  Grégoire III Laham πατριάρχης Αντιοχείας για τους Μελκίτες καθολικούς απεύθυναν ένα από κοινού κάλεσμα στην παγκόσμια συνείδηση.

Στις χώρες που ενέχονται να λύσουν την οικονομική πολιορκία αποκλεισμό και παγίδευση εκατομμυρίων ψυχών στη Συρία και να λυθεί το embargo το οικονομικό όπλο μαζικής καταστροφής που έστρεψε αδίστακτα η Δύση εναντίον αθώων πολιτών εναντίον ενός ολόκληρου λαού του συριακού εν καιρώ πολέμου.

Οι πατριάρχες κάλεσαν στο να υιοθετηθούν έκτακτα μέτρα και αποφάσεις συνετές και υπεύθυνες συμβατές με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Διεθνείς Χάρτες για να γίνει άρση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Συρίας.

Συζητούν για ανθρωπιστικούς διαδρόμους, για ανθρωπιστική βοήθεια σε αποκλεισμένες πόλεις ή συνοικίες για λύση πολιορκίας σε γειτονιές ή συνοικίες ο ΟΗΕ και υπερδυνάμεις της Δύσης όταν όλη η χώρα από την ίδια τη Δύση τελεί υπό  καθεστώς στυγνής οικονομικής πολιορκίας. από τους ίδιους..

Γιατί ο ΟΗΕ που επιδίδεται σε ανθρωπιστικές κορώνες για κατά τόπους περιοχές της Συρίας με βάση τα πολεμικά συμφέροντα των δυτικών τις περισσότερες φορές δεν ψέλλισε  ούτε μια φορά 5 χρόνια τώρα λύστε την οικονομική πολιορκία του συριακού λαού ..σωτήρες του..την πολιορκία των 20.000.000 ψυχών……ΕΕ και ΗΠΑ εφαρμόζουν αυτό το απάνθρωπο μέτρο κατά ενός λαού σε πόλεμο …
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: