11 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ


Ελλάδα:Στις 15:00 της Πέμπτης αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η τελική λίστα των υποψηφίων που θα μετάσχουν στη δημοπρασία για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τέσσερις άδειες θα διεκδικήσουν εννέα σχήματα.

Νεκρή στην κουζίνα του σπιτιού της, λίγη ώρα μετά την εκδήλωση φωτιάς στον ίδιο χώρο, βρέθηκε μια 82χρονη, στα Καλάβρυτα. Μάλιστα, ο ένας από τους πυροσβέστες που πήγαν στο σπίτι για την κατάσβεση της φωτιάς, ήταν ο γιος της.

Σεισμός μεγέθους 3,7 βαθμών σημειώθηκε στις 8:32 στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής. Σύμφωνα με το Σεισμολογικό Σταθμό του ΑΠΘ, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 6χλμ βόρεια της Σάρτης και 97χλμ νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης.

Επίσημο αίτημα για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών καταθέτει η Τουρκία. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης διαβίβασε έγγραφο με τις κατηγορίες που βαρύνουν τους «8»: παραβίαση του Συντάγματος, απόπειρα δολοφονίας του Ερντογάν και συμμετοχή σε πραξικόπημα.

Περισσότερο και από ικανοποιητικές ήταν οι επιδόσεις της δημοτικής αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων στο πρώτο εξάμηνο του 2016. Βεβαίωσαν περισσότερες από 259.000 παραβάσεις, έναντι 231.000 το 2012 και 321.000 το 2013. Κατά πληροφορίες, στα Ταμεία μπήκαν και 1,3 εκατ. ευρώ.

Κόσμος:Τουλάχιστον 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν το πρωί στην πόλη Κουέτα του Πακιστάν, από την έκρηξη αυτοσχέδιας νάρκης δρόμου κατά τη διέλευση οχήματος των δυνάμεων ασφαλείας, λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη επίθεση σε νοσοκομείο της πόλης.

Σε μία δραματική και ασυνήθιστη έκκληση, οι μισοί περίπου από τους τελευταίους γιατρούς που έχουν μείνει στο πολιορκημένο Χαλέπι απευθύνονται με ανοικτή τους επιστολή στον πρόεδρο των ΗΠΑ και του ζητούν να αναλάβει δράση. 

Ώστε να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί και να ανοιχτούν διάδρομοι παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας. «Δεν κάνουν τίποτα τα δάκρυα ή οι προσευχές, χρειαζόμαστε να δράσετε» λένε.

Στη μάχη για τα -σκόπιμα αμφίσημα- σχόλια του Τραμπ περί της οπλοκατοχής που θα «σταματήσει» την αντίπαλό του μπήκε η Χίλαρι Κλίντον, λέγοντας πως τα λόγια τού μεγιστάνα «υποκινούν τη βία».

«Απέδειξε για άλλη μία φορά πως δεν κάνει για τον Λευκό Οίκο» είπε η υποψήφια των Δημοκρατικών, την ώρα που έχει ανοίξει και μία μίνι σύγκρουση γύρω από φερόμενη «επέμβαση» των μυστικών υπηρεσιών μετά τις αναφορές του Τραμπ.

Mεγάλης έκτασης πυρκαγιές μαίνονταν σε περιοχές της νότιας Γαλλίας -κοντά στην Μασαλία- έως το βράδυ της Τετάρτης, ενώ τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν -τρεις σοβαρά- στην επιχείρηση για να τεθούν υπό έλεγχο.

Ένας άνδρας, ο οποίος προετοίμαζε τρομοκρατική επίθεση, συνελήφθη σε πόλη του Καναδά. Σύμφωνα με την Αστυνομία ο άνδρας συνελήφθη στο Στραθρόι του Οντάριο. Μέσα Ενημέρωσης της χώρας μετέδωσαν ότι ο ύποπτος είναι νεκρός, ωστόσο, αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Οικονομία:Καθαρά κέρδη 33,6 εκατ. ευρώ εμφάνισε το β' τρίμηνο του 2016 ο ΟΤΕ, έναντι ζημιών 3,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 0,1% το τρίμηνο στα 954,7 εκατ. ευρώ, ενώ στο εξάμηνο μειώθηκε κατά 0,6% στα 1,883 δισ. ευρώ.

Tονωτική ένεση αποτελούν για τον ελληνικό τουρισμό οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής. O ΣΕΤΕ σημειώνει ότι η ισχυροποίηση του ρεύματος «last minute» δημιουργεί «προϋποθέσεις επίτευξης του στόχου για αύξηση των αφίξεων 6%, όμως στην παρούσα φάση φαίνεται εξαιρετικά δύσκολη η επίτευξη του στόχου της αντίστοιχης αύξησης των εσόδων».

Σε ύφεση παρέμεινε η ελληνική οικονομία και το β' τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Eurobank. «Η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης το δεύτερο εξάμηνο του 2016 κρίνεται αναγκαία έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να αποφύγει την παγίδα στασιμότητας» σημειώνουν.

«Ο Πειραιάς θα πρέπει να κοιτάξει το μέλλον του προς τη θάλασσα, με άξονα το λιμάνι, τη ναυτιλία τον τουρισμό, την κρουαζιέρα - αλλά παράλληλα και με άλλες ιδιωτικές επενδύσεις, που είμαι βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν αυτήν της Cosco στην περιοχή» δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης.

Άλλαξε χέρια μέσω χρηματιστηρίου το 51% του ΟΛΠ. Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε μέσω πακέτου 12,750 εκατ. μετοχών στην τιμή των 22 ευρώ. Το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της εταιρίας πέρασε στον έλεγχο της κινεζικής Cosco.

Η οποία και κατέβαλε το αντίστοιχο τίμημα των 280.500.000 ευρώ. Αλλά 88.000.000 ευρώ θα καταβάλλουν οι Κινέζοι για την απόκτηση του υπολοίπου 16% όταν ολοκληρώσουν τις επενδύσεις στο λιμάνι.

Αθλητισμός: Η Ονδούρα έκανε τη μεγάλη έκπληξη και με το 1-1 κόντρα στην Αργεντινή πήρε το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του τουρνουά ποδοσφαίρου των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο. Πρώτη στον όμιλο τερμάτισε η Πορτογαλία μετά το 1-1 με την Αλγερία.

Λίγο αργότερα, στους προημιτελικούς πέρασαν η Νότια Κορέα και η Γερμανία, καταλαμβάνοντας την πρώτη και τη δέυτερη θέση αντίστοιχα στον Γ΄ όμιλο.  Με το εκπληκτικό γκολ του Κλάους Αθανασιάδη στο φινάλε (κρέμασε από το ημικύκλιο της μεσαίας γραμμής τον Γκορμπούνοφ) ο ΠΑΟΚ νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο σε φιλικό ματς που έγινε στο Περιστέρι.

Απέναντι σε ένα δυνατό αντίπαλο ο «Δικέφαλος του Βορρά» παρουσίασε αμυντικά κενά, αλλά μεσοεπιθετικά ήταν καλός και είχε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες για να σημειώσει κι άλλο γκολ, με κορυφαία το δοκάρι του Ευθύμη Κουλούρη.

Η ΑΕΚ επικράτησε 2-1 τον Τρικάλων σε φιλικό ματς που έγινε στη θεσσαλική πόλη. Ο Τιμούρ Κετσπάγια είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει το βαθμό ετοιμότητας των δύο τελευταίων αποκτημάτων της Ενωσης.

Αμφότεροι σκόραραν, καθώς ο Ούγκο Αλμέιδα πέτυχε το πρώτο γκολ στο 12΄ μετά από σέντα του Ντίας, ενώ ο Πατίτο Ροντρίγκες πέτυχε το 2-0 στο 44΄. Μείωσε για τα Τρίκαλα ο Γιαννιτσάνης με κεφαλιά στο 76΄

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος του Πανιωνίου Κωνσταντίνος Τσολακάκης. Πρόκειται για ένα από τα ιστορικότερα στελέχη των «κυανέρυθρων», καθώς είχε διατελέσει πρόεδρος από το 1974 έως το 1979 και είχε αναλάβει διάφορα πόστα στην ομάδα.

Δυναμική όπως αναμενόταν ήταν η αντίδραση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή κατά της ΕΠΟ, η οποία αρνήθηκε να ανακαλέσει απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της για αναδιάρθρωση της σύνθεσης των δικαιοδοτικών και πειθαρχικών επιτροπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: