11 Αυγούστου, 2016

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΧΑΡΗ ΚΟΝΙΔΑΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΜΟΛΟΤΟΦ

 

Παρέμβαση για το θέμα της εμπρηστικής επίθεσης κατά των γραφείων της Ιεράς Συνόδου και της βεβήλωσης Ιερών Ναών έκανε ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου κ. Χάρης Κονιδάρης, την Τρίτη 9 Αυγούστου  στην Τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

''Αυτό που προξενεί έντονη εντύπωση είπε είναι ότι οι τελευταίοι που βεβήλωσαν Ιερούς Ναούς στην πατρίδα μας ήταν οι ναζί επί κατοχής και αυτό που επίσης προξενεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι αυτοί που σήμερα βεβηλώνουν Ιερούς Ναούς είναι οι τζιχαντιστές του ISIS''.

Στην συνέχεια τόνισε: ''Αυτό που πρέπει να αναλογιστούμε μέσα από την επίθεση και αυτό το μπαράζ βεβηλώσεων των Ιερών Ναών είναι ποιοι όλα αυτά τα χρόνια έριχναν συστηματικά νερό στο μύλο του αντικληρικαλισμού και καλλιεργούσαν με τις δηλώσεις τους ένα μίσος κατά της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κατά των πιστών.''

''Θα έπρεπε με αφορμή όλα αυτά τα περιστατικά να διερευνήσουμε τι μας οδήγησε σε όλα αυτά και να σκεφθούμε ότι ουσιαστικά στην Ελλάδα η μόνη θρησκεία η οποία μπορεί με άνεση να χλευάζεται είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία.

Δεν έχω ακούσει να χλευάζεται ούτε η Ισλαμική θρησκεία, ούτε ο Ιουδαϊσμός. Είναι της μόδας να χλευάζεται η Ορθόδοξη Χριστιανική θρησκεία, και οι πιστοί της ως καθυστερημένοι, ως προβληματικοί, ως οπισθοδρομικοί''.

Κλείνοντας υπογράμμισε:''Οι επιθέσεις κατά της Εκκλησίας είναι και ζήτημα πολιτισμού, πρέπει να είσαι πραγματικά βάρβαρος για να επιτίθεσαι σε Ναούς, σε τεμένη, σε συναγωγές.

Απλώς να συνειδητοποιήσουμε ότι στην Ελλάδα, στην οποία η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί δεν μπορούμε πλέον με αυτή την άνεση να χλευάζουμε τα θρησκευτικά πιστεύω των Ορθόδοξων Χριστιανών.'' κατέληξε ο κ. Κονιδάρης

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: