06 Αυγούστου, 2016

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ

 

Φήμες και σενάρια έχουν βγει με σενάρια πάνω στο ξαφνικό «πόλεμο» κυβέρνησης και του διοικητή της ΤτΕ(Τραπέζης της Ελλάδα) Γιάννη Στουρνάρα. Πρόκειται για πόλεμο με διάρκεια, γεμάτο εχθροπραξίες, που απλά μερικές φορές υπάρχουν περίοδοι ύφεσης.  

Και οι φήμες που έχουν βγει προς έξω, είναι αρκετά βάσιμες, λόγω των τελευταίων εξάρσεων. Σαν «βασική» φήμη, ο Στουρνάρας θέλει  να ηγηθεί στην κεντροαριστερά, έχοντας στην επίρρεια του τα σπαράγματα του χώρου, αποκόβοντας έτσι τον Τσίπρα στο χώρο και υπονομεύοντας το σχέδιό του για τη μεγάλη κεντροαριστερά.

Από την άλλη, φήμη υπάρχει, πως ο Στουρναρας θέλει να γίνει πρωθυπουργός και για αυτό θα ταχθεί με οποιονδήποτε είναι ενάντια στο Τσιπρα, για να πατώσει απόλυτα η κυβέρνηση του, και να ανεβεί στο προσκήνιο.

Πολύ δυνατή θεωρία, αφού αν σκεφτεί κανείς πως ο Στουρνάρας έχει την «ευλογία» των δανειστών και της ΕΕ αλλά και του κυρίαρχου τμήματος της εγχώριας πολιτικο-επιχειρηματικής ελίτ.

Τέλος, υπάρχει φήμη πως οι εχθροπραξίες κυβέρνησης και Στουρνάρα γίνονται για τον έλεγχο των τραπεζών, ένα σενάριο που είναι λίγο διαφορετικό από τα άλλα, αλλά καθόλου απίθανο…


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: