30 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Διευκρινίσεις για την αποχώρησή του από την Ένωση Κεντρώων έδωσε ο Γιάννης Καλλιάνος. Αφορμή αποτέλεσε η αιχμηρή ανακοίνωση που εξέδωσε για τον Τρ.Αλεξιάδη. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο ίδιος, του τηλεφώνησε ο πρόεδρος του κόμματος και του ανέφερε πως «αν ξαναεπιτεθείς στον Αλεξιάδη και τον ΣΥΡΙΖΑ θα σε διώξω».

Αύξηση στη ροή προσφύγων από την Τουρκία παρατηρήθηκε το τελευταίο 24ωρο, με περίπου 400 άτομα να φθάνουν στα νησιά του Αιγαίου, ενώ το αμέσως προηγούμενο διάστημα ο αριθμός αυτός αντιστοιχούσε σε εισόδους μιας εβδομάδας.

Συνολικά στα νησιά βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 12.000 πρόσφυγες, κάτι που δημιουργεί σοβαρά προβλήματα. Νεογνό βρέθηκε στο φωταγωγό 4όροφης πολυκατοικίας στην Κατερίνη από πυροσβέστες, οι οποίοι είχαν κληθεί από κατοίκους.

Το μωρό μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. Όλη η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες γίνεται σε σαθρό έδαφος γιατί δεν έχει εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ που καταργεί το ΕΣΡ, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η σχετική δημοπρασία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΝΔ -ως κυβέρνηση- δεν θα πάρει πίσω τις άδειες, αλλά θα ανοίξει τον ανταγωνισμό. Να ανακαλέσουν τις παραιτήσεις τους έως τις 31 Αυγούστου, δηλαδή αύριο, Τετάρτη, καλεί ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης εκπαιδευτικούς που είχαν κάνει τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση, καθώς από λάθος κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς σύνταξη...

Κόσμος: Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο κάποιας συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Ομπάμα με τον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν, στο περιθώριο της συνάντησης των G20. Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα το διήμερο 4-5 Σεπτεμβρίου.

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στην πρεσβεία της Κίνας στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν. Νεκρός ο δράστης, ενώ τρία άτομα τραυματίστηκαν. Οι Αρχές κάνουν λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα.

Το καθεστώς της Β.Κορέας εκτέλεσε δημόσια δύο αξιωματούχους με την κατηγορία της ανυπακοής στον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με δημοσίευμα εφημερίδας στη Νότια Κορέα. Οι εκτελέσεις εάν επιβεβαιωθούν, αποτελούν το τελευταίο θλιβερό επεισόδιο σε μια σειρά εκκαθαρίσεων στα ανώτατα επίπεδα ηγεσίας της χώρας.

Η διαδικασία για τη δίκη της προέδρου της Βραζιλίας Ντίλμα Ρουσέφ φθάνει στο τέλος της με την καταληκτική συζήτηση στη Γερουσία και κατόπιν της ψηφοφορίας η οποία, εκτός απροόπτου, θα τερματίσει τη διακυβέρνηση της κεντροαριστεράς στη μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Περίπου 6.500 μετανάστες διασώθηκαν ανοικτά της Λιβύης, στο πλαίσιο επιχειρήσεων που συντόνισε το ιταλικό Λιμενικό Σώμα. Ο αριθμός αυτός των διασωθέντων μεταναστών είναι από τους μεγαλύτερους που έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια στη Μεσόγειο.

Οικονομία:Ως επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας στον ιδιωτικό τομέα θα μπορούν να χρησιμοποιούν το επίδομα ανεργίας όσοι το λαμβάνουν, βάσει του νέου προγράμματος του υπουργείου Εργασίας που στόχο έχει την υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την καταπολέμηση της ανεργίας.

Ψυχρολουσία για 270.000 φορολογουμένους και επιβαρύνσεις συνολικά για 2.274.284 ιδιοκτήτες ακινήτων επιφύλασσαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Ειδικότερα, τέσσερις στους δέκα ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν φουσκωμένο ΕΝΦΙΑ πάνω από 50 ευρώ και από αυτούς 10.133 φυσικά πρόσωπα έρχονται αντιμέτωποι με έξτρα φόρο πάνω από 1.000 ευρώ.

Σιγήν ιχθύος τηρεί ο Μάριο Ντράγκι σχετικά με τη νομισματική πολιτική που πρόκειται να ακολουθήσει από εδώ και πέρα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενόψει και της επόμενης συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου στις 8 Σεπτεμβρίου.

Αεροδρομιόσημο 13 ευρώ το οποίο θα επιβαρύνει τα αεροπορικά εισιτήρια, θα καλούνται να πληρώνουν από τις αρχές του 2017 οι επιβάτες που θα μετακινούνται από και προς τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία λειτουργεί η γερμανική Fraport.

Καμία καθυστέρηση δεν θα υπάρξει στη δόση των 2,8 δισ. ευρώ, δήλωσαν συνεργάτες του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, από τις Βρυξέλλες, σχολιάζοντας δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg. Αν υπάρξει, πρόσθεσαν, θα είναι τεχνικής φύσης, 24 έως 48 ωρών.

Αθλητισμός: Δεδομένη θεωρούν, ΜΜΕ της Βραζιλίας, την απόκτηση του 21χρονου Βραζιλιάνου αμυντικού, Μπρούνο Βιάνα, από τον Ολυμπιακό. Όπως αναφέρουν, είναι ο εκλεκτός του Πάουλο Μπέντο, αφού ο Πορτογάλος προπονητής τον γνωρίζει καλά, από την συνεργασία τους στην Κρουζέιρο. Εν τω μεταξύ, ευχάριστα ήταν τα νέα από τη προπόνηση του Ολυμπιακού την Τρίτη.

Ο Πάουλο Μπέντο είδε τους Ντε Λα Μπέγια, Πάρντο και Μπουχαλάκη να παίρνουν μέρος κανονικά στο πρόγραμμα κάτι που σημαίνει ότι και οι τρεις θα είναι έτοιμοι για την έναρξη του πρωταθλήματος. Σε οριστική συμφωνία με την Κιέβο για το δανεισμό του Πολ Ζοζέ Εμποκού έφτασε ο Παναθηναϊκός.

Ο Αφρικανός ακραίος μεσοεπιθετικός θα πρέπει να θεωρείται παίκτης του «τριφυλλιού», καθώς το deal ανάμεσα στο σύλλογο που ανήκει και στους «πράσινους» έκλεισε σήμερα και ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται καθ΄ οδόν για την Αθήνα. Εκτός απρόοπτου, αύριο θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις κι εν συνεχεία θα υπογράψει το νέο μονοετές συμβόλαιό του, με την αθηναϊκή ομάδα να διατηρεί την οψιόν αγοράς.

Ο πρώην ιδιοκτήτης της αμερικανικής ομάδας μπέιζμπολ Λος Άντζελες Ντότζερς, Φρανκ ΜακΚόρτ, συμφώνησε να αγοράσει τη Μαρσέιγ, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να επαναφέρει τον γαλλικό ποδοσφαιρικό σύλλογο στον δρόμο των επιτυχιών. Η αποστολή της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου, αναχώρησε τη Δευτέρα από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τελικό προορισμό το Αϊντχόφεν.

Όπου θα μεταβεί οδικώς μέσω Ντίσελντορφ. Στην ολλανδική πόλη, οι διεθνείς θα αντιμετωπίσουν την ερχόμενη Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, σε φιλικό αγώνα τους «οράνιε» και την επομένη θα αναχωρήσουν για την Πορτογαλία και την πόλη Φάρο, ενόψει του αγώνα με το Γιβραλτάρ (6/9) στην πρεμιέρα των προκριματικών για το Μουντιάλ της Ρωσίας (2018).

Μόλις αποκατασταθεί η νομιμότητα, ξεκαθάρισε ο Σταύρος Κοντονής, ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα κατά την έξοδο του από την συνάντηση με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και τα κλιμάκια των FIFA-UEFA.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: