31 Αυγούστου, 2016

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ!

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής Wall Street Journal οι Αμερικανοί είναι δυσαρεστημένοι με τη στάση της Τουρκίας στη Συρία. Παρά τις δηλώσεις φιλίας και στήριξης στον Ερντογάν το Πεντάγωνο δείχνει σφόδρα δυσαρεστημένο με την επέμβαση των Τούρκων κατά των Κούρδων.

Μάλιστα η εφημερίδα τονίζει ότι υπήρχε σχεδιασμός για επέμβαση των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Βόρεια Συρία, επέμβαση που ακυρώθηκε λόγω της τουρκικής εισβολής, για να μην υπάρξει εμπλοκή με φίλια πυρά. 

Η στήριξη των Αμερικανών στους Κούρδους είναι σαφής και τόνισαν πως θα υποστηρίξουν επιθέσεις των Τούρκων κατά του ISIS με αεροπορική υποστήριξη αλλά σε καμία περίπτωση επιθέσεις των Τούρκων κατά των Κούρδων.

To δημοσίευμα καταλήγει ωστόσο πως οι ΗΠΑ είναι διχασμένες. Επιθυμούν εμπλοκή της Τουρκίας κατά του ISIS που αντιστέκεται σθεναρά, ωστόσο είναι δυσαρεστημένες με την εμπλοκή των Τούρκων κατά των Κούρδων. Αν η Τουρκία δε συμμορφωθεί η κατάσταση θα ενταθεί ακόμα περισσότερο.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Milliyet, σε ένα άλλο μέτωπο από τα πολλά ανοιχτά για την Τουρκία τρεις ομάδες ανταρτών δραστηριοποιούνται στον Πόντο και συγκεκριμένα στις περιοχές Ορντού, Τραπεζούντιας και βορειοανατολικά του Αρτβίν. 

Οι ένοπλες αυτές ομάδες, έχουν σαν στόχο να χτυπήσουν το τουρκικό καθεστώς, απόδειξη η επίθεση που έγινε στην αυτοκινητοπομπή του αρχηγού του τουρκικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. 

Πλέον, οι αντάρτες έχουν ένα ευρύ φάσμα επιθέσεων αφού οι συλλήψεις που ακολούθησαν την αποτυχημένη προσπάθεια πραξικοπήματος την Τουρκία, έχουν αποδυναμώσει την ασφάλεια της χώρας. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: