04 Αυγούστου, 2016

«ΟΧΙ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΛ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΛΑΙΩΝΑ

 

Σε νέα διαφοροποίηση από την κυβερνητική γραμμή προχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καταψηφίζοντας στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής τη ρύθμιση για την κατασκευή ισλαμικού τεμένους στην περιοχή του Ελαιώνα, με τον εισηγητή του κόμματος, Γιώργο Λαζαρίδη, να λέει ένα ηχηρό «όχι».

Πολλοί πάντως ήταν εκείνοι που σχολίαζαν στους διαδρόμους της Βουλής ότι πρόκειται για κίνηση που ο κυβερνητικός εταίρος έκανε «εκ του ασφαλούς», καθώς η επίμαχη ρύθμιση για το τζαμί στον Ελαιώνα δεν κινδύνευε να αποσυρθεί δεδομένου ότι εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ την υπερψήφισε η πλειοψηφία των κομμάτων της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα η ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το ΚΚΕ και το Ποτάμι.

Κατά της ρύθμισης έχει ταχθεί η Χρυσή Αυγή, που έχει προαναγγέλλει ήδη ότι θα καταθέσει αίτημα διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας, ενώ η Ένωση Κεντρώων έχει επιφυλαχθεί για την Ολομέλεια. Η διάταξη για το τέμενος περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που εισάγεται αύριο προς ψήφιση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι ΑΝΕΛ διαχωρίζουν τη θέση τους από το συγκυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας σύννεφα στη σχέση των δύο. Έχει προηγηθεί στο παρελθόν η καταψήφιση του νομοσχεδίου για την ιθαγένεια και το σύμφωνο συμβίωσης. 

Ενώ είχαν καταψηφίσει στις επιτροπές τις διατάξεις για την αύξηση του ΕΦΚ στις μικρές ζυθοποιίες και την ερασιτεχνική αλιεία με αποτέλεσμα μάλιστα αυτές να αποσυρθούν και να μην εισαχθούν προς ψήφιση στην Ολομέλεια.



 


Δεν υπάρχουν σχόλια: