31 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:«Η πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για εθνική ανάταξη της χώρας και η Νέα Δημοκρατία προτείνει συμφωνία αλήθειας» υπογράμμισε ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Νεμέας, Κώστα Καλαντζή, στο δημαρχείο της πόλης.

Για αντικατάσταση της Πολιτείας από τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στον τομέα της διαχείρισης των λοιμωδών νοσημάτων στα Κέντρα Φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Μάλιστα, επικαλείται επίσημα έγγραφα βάσει των οποίων το υπουργείο Υγείας έχει παραδώσει την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων και ως εκ τούτου και την προστασία της Δημόσιας υγείας στις ΜΚΟ. Ακυβέρνητο σκάφος με 30 επιβαίνοντες πλέει ακυβέρνητο το πρωί της Τετάρτης σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πάργας και των Παξών.

Στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», διαμαρτυρόμενοι για την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του ιδρύματος, καθώς και για τη μη καταβολή δεδουλευμένων τριών μηνών στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και εστίαση (περίπου 450 άτομα).

Σειρά επαφών με επικεφαλής φορέων και επιμελητηρίων έχει ο πρωθυπουργός εν όψει της εμφάνισής του στη ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα, ο Αλέξης Τσίπρας και το επιτελείο του εξετάζουν τα θέματα που θα εντάξουν στην ομιλία που θα εκφωνηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Κόσμος:«Η Γερμανία θα παραμείνει Γερμανία», διαβεβαίωσε η καγκελάριος της χώρας Άνγκελα Μέρκελ, επιχειρώντας να καθησυχάσει τους συμπολίτες της σε ό,τι αφορά την υποδοχή προσφύγων στη χώρα. Ομολόγησε ωστόσο ότι «και εμείς οι Γερμανοί αγνοούσαμε για πολύ καιρό το πρόβλημα».

Ένας 17χρονος έριξε κατεψυγμένη τούρτα στον Γιέργκ Μόιτεν επικεφαλής του αντιευρωπαϊκού και ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD). Ο Μόιτεν τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι, γεγονός που δεν τον εμπόδισε να ολοκληρώσει την ομιλία του.

Έπειτα από ένα καλοκαίρι πολιτικών σεισμών τους οποίους ακολούθησαν μερικές εβδομάδες ηρεμίας και διακοπών, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερίζα Μέι συγκαλεί Υπουργικό Συμβούλιο, για να εξεταστεί το πώς το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο υπουργός Παιδείας της Βόρειας Κορέας εκτελέστηκε, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα στον Τύπο περί ενός νέου διωγμού στην Πιονγιάνγκ. Ένα 24ωρο νωρίτερα, από τη Σεούλ είχε ανακοινωθεί η εκτέλεση άλλων δύο αξιωματούχων.

Η πρώτη προγραμματισμένη εμπορική πτήση μεταξύ των ΗΠΑ και της Κούβας σε διάστημα περισσοτέρων των 50 χρόνων πραγματοποιείται την Τετάρτη, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στις εμπορικές και τουριστικές σχέσεις ΗΠΑ-Κούβας.

Οικονομία:Δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες του εμπορικού κόσμου για ουσιαστικότερη ανάκαμψη στην περίοδο των εκπτώσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ. Συνολικά, καταγράφηκε πτώση του τζίρου κατά 9,7% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2015 -όταν τέθηκαν σε εφαρμογή τα capital controls.

Στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των εκπροσώπων της αγοράς τίθεται προς συζήτηση εντός της ημέρας το θέμα του ακατάσχετου λογαριασμού πληρωμών μέσω POS το οποίο θεωρείται κομβικό στην προσπάθεια επέκτασης των συναλλαγών μέσω καρτών.

Στόχος της κυβέρνησης είναι η συμφωνία με τους φορείς της αγοράς σε μία κοινή πρόταση για το θέμα που θα τεθεί στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται στις ανακοινώσεις αποτελεσμάτων των εισηγμένων εταιρειών, δεδομένου ότι ανακοινώνονται αποτελέσματα Εθνικής και η Eurobank. Συμφωνία για τη μεταφορά φυσικού αερίου, μέσω υποθαλάσσιου αγωγού από την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου προς την Αίγυπτο.

Υπέγραψαν σήμερα Τετάρτη ο κύπριος υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου Τάρεκ Ελ Μόλα.Την ώρα που στην Ελλάδα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση επιστροφής των χρημάτων από τα στρώματα στις τράπεζες, στη Γερμανία η πορεία είναι αντίστροφη.

«Δεν κερδίζεις τίποτα κρατώντας τα χρήματά σου στην τράπεζα. Οι καταθέσεις πλέον δεν τοκίζονται. Καλύτερα στο σπίτι» λένε όλο και περισσότεροι Γερμανοί.

Αθλητισμός:Αίσιο τέλος είχαν οι διαπραγματεύσεις των διοικούντων τον Ολυμπιακό, με τον Αλέξις Ρομάο. Ο 32χρονος μέσος από το Τόγκο, συμφώνησε σε όλα με τους πρωταθλητές και υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την προοπτική ανανέωσης για ακόμη μία χρονιά.

Χωρίς τον Κυριάκο Παπαδόπουλο διεξήχθη η προπόνηση της εθνικής στο Αϊντχόφεν, εν όψει του φιλικού της Πέμπτης εναντίον της Ολλανδίας. Ο 24χρονος άσος πήρε άδεια για μεταγραφικούς λόγους, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από στιγμή σε στιγμή ανακοινώνεται ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, μετά τη Λεβερκούζεν.

Την τελευταία ημέρα των μεταγραφών, αύριο, επέλεξε η διοίκηση να «σφραγίσει» με... τριπλή ανακοίνωση την παρουσία της στο καλοκαιρινό «παζάρι». Η ΠΑΕ θα επισημοποιήσει την Τετάρτη (31/08) την απόκτηση των Κρίστοφερ Σαμπά, Πολ-Ζοσέ Εμποκού και Ουσμάν Κουλιμπαλί, με τους τρεις προαναφερθέντες να έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τον κύκλο των εργομετρικών και ιατρικών εξετάσεων που υποβλήθηκαν εντός της ημέρας.

Τρεις κινήσεις ετοιμάζεται να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός μέσα στο επόμενο 24ωρο, τελευταίο της μεταγραφικής περιόδου. Η Πόρτο συμφώνησε να παραχωρήσει δανεικό τον 22χρονο σέντερ φορ, Γκονσάλο Πασιένσια, μέχρι το τέλος της περιόδου.

Στο μεταξύ στην Αθήνα βρίσκεται από το μεσημέρι της Τρίτης και ο μέσος από το Τόνγκο, Αλέξις Ρομάο, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μαρσέιγ.Τέλος, επιβεβαιώθηκε από τον πρόεδρο της Κρουζέιρο ότι ο αμυντικός Μπρούνο Βιάνα ταξιδεύει στην Ελλάδα για να κλείσει στους πρωταθλητές.

Ολοκληρώθηκε η μετακίνηση του Αλαν Πουλίδο στην Σίβας Γκουανταλαχάρα. Ο μεξικανικός σύλλογος ανακοίνωσε την απόκτησή του, χωρίς να αναφέρει τους όρους της συμφωνίας. Μάλιστα, ενημερώνει ότι κατέληξε σε «συμφωνία με τον παίκτη» και στο τέλος ευχαρίστησε την προηγούμενη ομάδα του, Τίγκρες, «για τη μεγάλη προθυμία της κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: