17 Αυγούστου, 2016

ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΧΟΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ;

 

Τι παιχνίδια παίζονται στην πλάτη της - Ποια σχέδια τους χαλάει
Και αυτές τις μέρες το επιδιώκουν οι αποκαλούμενοι «αντιεξουσιαστές», που βγήκαν στο κλαρί με την εισβολή σε ναούς την ώρα της Θείας Λειτουργίας – ενέργεια που δεν έχει προηγούμενο στη χώρα –, ενώ τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους βομβαρδίζοντας με μολότοφ το κτίριο των γραφείων της Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή η κυβέρνηση είχε αποφύγει να καταδικάσει ευθέως τις εισβολές στους ναούς, ίσως γιατί έβλεπε ότι κάποιοι στο κόμμα δεν ήταν και τόσο αντίθετοι σε αυτές τις... πρωτοβουλίες. Μετά την επίθεση, όμως, στη Μονή Πετράκη το Μαξίμου εξερράγη.

Μίλησε για αποτροπιασμό, δηλώνοντας ότι «η συ­νταγματικά κατοχυρωμένη θρησκευτική ελευθερία και η απρόσκοπτη άσκηση της θρησκευτικής λατρείας περιφρουρούνται αυστηρά από την Πολιτεία και καμία πράξη βίας δεν θα γίνει ανεκτή».

Η σκλήρυνση της στάσης του Μαξίμου ίσως να οφείλεται στο ότι δεν γνωρίζει ποιοι είναι πίσω από αυτές τις «ενέργειες», ποιοι κινούν τα νήματα και ποιοι είναι οι πραγματικοί τους στόχοι.

Κοινό, πάντως, είναι το ερώτημα:

Ποιος είναι ο λόγος που ξαφνικά έγινε στόχος η Εκκλησία; Νομίζουν κάποιοι ότι μπορεί να πιστέψει κανείς πως για αυτά που ζει ο ελληνικός λαός επτά χρόνια τώρα υπεύθυνη είναι η Εκκλησία;

Ή κάποιοι θέλουν να αποδομήσουν την επιρροή της Ορθοδοξίας, της θρησκείας μας, για να μην απομείνει τίποτε στο οποίο να μπορεί να ακουμπήσει η οικογένεια για να περάσει την μπόρα; Όπως γίνεται τώρα με την Εκκλησία, με τη βοήθεια της οποίας 200.000 οικογένειες έχουν ένα πιάτο φαΐ, φάρμακα και κάποια μικρή οικονομική ενίσχυση.

Σε αυτήν την επιχείρηση αποδόμησης βάζουν το χέρι τους και γνωστοί πανεπιστημιακοί καθηγητές αλλά και ακαδημαϊκοί, που αμπελοφιλοσοφούν με άρθρα τους σε εφημερίδες για να κάνουν γνωστή την ύπαρξή τους... Μπορεί να τους διαβάζουν όμως οι γνωστές παρέες, αλλά δεν έχουν καμία επιρροή, δεν τους ξέρει ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, όπως έλεγε ο αείμνηστος Κατσιφάρας.

Θα αποτύχουν.

Λάθος στόχο έβαλαν.

Η Εκκλησία δεν έχει κομματικό... ακροατήριο. Δεν σου ζητάει ταυτότητα για να μπεις στον ναό. Δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική σου τοποθέτηση ούτε για το αν είσαι πλούσιος ή φτωχός. Για το αν είσαι μαύρος ή άσπρος.

Όλα αυτά οδηγούν στο αρχικό ερώτημα:

Γιατί ξαφνικά έγινε στόχος η Εκκλησία;

Τι τους φταίει; Ποια σχέδια τους χαλάει;

Ποιοί έχουν συμφέρον από αυτήν την επιχείρηση αποδόμησης της Εκκλησίας, που βέβαια δεν είναι και τόσο εύκολη υπόθεση;

ΥΓ.:Για εκείνους που πιπιλίζουν την καραμέλα της τεράστιας εκκλησιαστικής περιουσίας, που δεν τη δίνει στους φτωχούς, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος σε εκδήλωση βράβευσης του νομικού κ. Παναγιώτη Μπερνίτσα το 2014 είχε πει:

«Το 1952 η Εκκλησία προσέφερε από τα σπλάχνα της 750.000 στρέμματα γης, 600.000 στρέμματα βοσκοτόπων και δάση και 150.000 στρέμματα αγρών.

Όσα παρέμειναν, λίγα αλλά μεγάλης αξίας, δεσμεύθηκαν με βαριές αλυσίδες, με πέντε και έξι νόμους με τους οποίους επιβαρύνεται το κάθε κτήμα».

Τομέας Ενημέρωσης: Voiotosp.blogspot.gr
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: