10 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Μακρά είναι η λίστα των ελλείψεων σε έμψυχο και άψυχο υλικό στα δημόσια νοσοκομεία, όπως την καταγράφουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ. Υπό τις συνθήκες αυτές η (υπο)λειτουργία του νέου Νοσοκομείου Σαντορίνης δεν αποτελεί κορυφή του παγόβουνου, αλλά χαρακτηριστικό σύμπτωμα της παθογένειας.

Εδώ και δεκαετίες, τοπικά ταξιδιωτικά γραφεία διοργανώνουν τα λεγόμενα θαλάσσια μπάνια σε κοντινές παραλίες της Αττικής. Η συνήθεια αυτή γνωρίζει νέες δόξες τα τελευταία χρόνια της κρίσης. Άνθρωποι όλων των ηλικιών ακόμα και από το Κολωνάκι σπεύδουν για λίγες ώρες δροσιάς.

Εκφράζοντας την απογοήτευσή τους για την έλλειψη υποστήριξης και από την πολιτεία αλλά και το μέχρι πρότινος μηδαμινό ενδιαφέρον των ΜΜΕ εν γένει για το άθλημα της σκοποβολής, οι συγγενείς της «χρυσής» πλέον Άννας Κορακάκη δεν κρύβουν την δικαιολογημένη υπερηφάνειά τους:

«Πιστεύαμε πάρα πολύ από την αρχή στην Άννα», λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν τους εξέπληξε, δεδομένης της μέχρι τώρα πορείας της. Αναστάτωση και ζημιές προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι, το χαλάζι και η καταιγίδα που έπληξαν την Τρίπολη το μεσημέρι της Τρίτης.

Μάλιστα, στο νεκροταφείο της Αγίας Τριάδας σχηματίστηκε ανεμοστρόβιλος με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν ακόμα και κυπαρίσσια. Ενισχυμένα μέτρα θα ληφθούν από τις Υπηρεσίες Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας.

Για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων κατά τον Δεκαπενταύγουστο. Παράλληλα, θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Κόσμος:Τούρκος αξιωματικός σε αποστολή του ΝΑΤΟ στις Ηνωμένες Πολιτείες φέρεται να ζήτησε άσυλο αφού ανακλήθηκε από την τουρκική κυβέρνηση μετά από το αποτυχημένο πραξικόπημα τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Με αρκετά άνετη πλειοψηφία ενέκρινε η Γερουσία της Βραζιλίας να προχωρήσει η δίκη σε βάρος της αποπεμφθείσας Ντίλμα Ρουσέφ, προχωρώντας ένα βήμα στη διαδικασία που μπορεί να καταλήξει σε οριστική της απομάκρυνση από την προεδρία.

Η τελική ψηφοφορία στη Γερουσία αναμένεται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, που θα γίνει μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων. Θύελλα ξεσηκώνει για μια ακόμα φορά ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο. 

Ο δισεκατομμυριούχος Τραμπ είπε εμμέσως στους οπαδούς του ότι το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην οπλοκατοχή μπορεί να σταματήσει την Χίλαρι Κλίντον. Η αεροπορική Delta θα χρειαστεί «αρκετό χρόνο», ώστε να αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργία της και να μεταφέρει όλους τους επιβάτες στους προορισμούς τους μετά το μπλακ άουτ της Δευτέρας και την ακύρωση 1.600 πτήσεων.

Στη σύλληψη 24χρονου σύρου πρόσφυγα προχώρησαν οι γερμανικές Αρχές την περασμένη Παρασκευή, έπειτα από πληροφορία που έλαβαν ότι ο άνδρας σχεδίαζε πιθανή επίθεση για λογαριασμό του ISIS.

Οικονομία:Μία ακόμη περικοπή στις συντάξεις, μέσω του υπολογισμού της εισφοράς 6% υπέρ ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στο άθροισμα των καταβαλλόμενων κύριων συντάξεων, θα δουν χιλιάδες συνταξιούχοι στο τέλος Αυγούστου.

«Στοπ» από τον ΟΑΕΕ στην χορήγηση ακόμα και των μειωμένων προσωρινών συντάξεων, εφόσον υπάρχουν οφειλές άνω των 20 χιλιάδων ευρώ. Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Οργανισμού, προσωρινή σύνταξη δικαιούνται όσοι έχουν οφειλή μόνο από αναγνώριση πλασματικών χρόνων και εφόσον εκδοθεί η απόφαση αναγνώρισης.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτικών Συνταξιούχων, η οποία εκπροσωπεί τους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα και στρέφεται κατά του νόμου 4387/2016 και των υπουργικών αποφάσεων, με τις οποίες αναπροσαρμόζονται οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις, με κόφτη στις αποδοχές άνω των 1.300 ευρώ.

Με μικρές διακυμάνσεις κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά στην συνεδρίαση της Τρίτης, με την πλειοψηφία των επενδυτών να βρίσκεται εκτός αγοράς, κάτι που αποτυπώνεται στον ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο, ο οποίος ήταν ο δεύτερος χαμηλότερος για το 2016.

Από τις 18 Αυγούστου θα αρχίσει η σταδιακή ανάρτηση στο Taxisnet των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ. Από την ίδια ημέρα, και μέχρι την ολοκλήρωση της έκδοσης-ανάρτησης των εκκαθαριστικών, δεν θα λειτουργεί η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων Στοιχείων Ακινήτων (Ε9) για το 2016.

Αθλητισμός:«Εφτάψυχη» αποδείχθηκε η Ρεάλ Μαδρίτης. Χωρίς τους Ρονάλντο και Μπέιλ κι ενώ βρέθηκε να χάνει με 1-2 έως το 92΄, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν αρνήθηκε να «παραδοθεί» και στην παράταση με το γκολ του Καρβαχάλ στο 119΄ επικράτησε με 3-2 της Σεβίλης στο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ που διεξήχθη στο Τροντχάιμ.

Με τον Μαρίν Λέοβατς να... σερβίρει και τον Φακούντο Περέιρα να σκοράρει, ο ΠΑΟΚ έβαλε απόψε τις βάσεις για την άνετη επικράτησή του, σε φιλικό επίπεδο, στην Τούμπα, επί της Βέροιας με 3-0.

Παιχνίδι που διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών και αποτέλεσε το πρώτο από τα δύο τεστ που ήθελε ο Βλάνταν Ιβιτς, πριν την πρώτη αναμέτρηση του «Δικεφάλου» για τα πλέι οφ του Europa League με την Ντιναμό Τιφλίδας (18/8).

Σήμερα ο ΠΑΟΚ θα μεταβεί στην Αθήνα, για να αναμετρηθεί, στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο (21.15). Στον Παναθηναϊκό έως το 2019 θα παραμείνει ο Ζέκα. Ο Πορτογάλος αρχηγός του «τριφυλλιού», ανανέωσε τη συνεργασία του για ακόμη δύο χρόνια. 

Κάτι που σημαίνει ότι εάν καταφέρει να εξαντλήσει το συμβόλαιό του, τότε θα συμπληρώσει οκτώ χρόνια με την πράσινη φανέλα. Οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ, κυριαρχούν στην μεταγραφική αγορά. Μέχρι τώρα Σίτι και Γιουνάιτεντ έχουν δαπανήσει 374,5 εκατ. ευρώ, 192 η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο και 182,5 εκείνη του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Ο Πογκμπά είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία (105 εκατ. ευρώ), ενώ τα χρήματα που έδωσε η Σίτι στην Εβερτον για τον Στόουν έδωσε τα περισσότερα χρήματα (55,5 εκατ. ευρώ) που δόθηκαν ποτέ για αμυντικό.

Η αντίστροφη μέτρηση για την επισημοποίηση της συνεργασίας με τον Πάουλο Μπέντο άρχισε με την αποχώρηση του Βίκτορ Σάντσεθ από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» ανακοίνωσαν τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών, η οποία κράτησε σχεδόν ένα 1,5 μήνα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: