18 Αυγούστου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Από την Πέμπτη η έδρα της ΝΔ βρίσκεται και επισήμως στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο, σε ένα ενεργειακό κτίριο με ενοίκιο χαμηλότερο από εκείνο των γραφείων της Συγγρού. Το κτίριο είναι ένα ακίνητο περίπου 2.500 τετραγωνικών μέτρων που κατασκευάστηκε το 1989 για να στεγάσει τα γραφεία εταιρείας ηλεκτρονικών.

Με γραπτή του δήλωση, ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος δηλώνει ότι αποσύρεται από την υπεράσπιση του χειριστή του ταχύπλοου στην υπόθεση της Αίγινας, «όντας βέβαιος ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει το χρέος της».

Σερ Φίλιπ Γκριν, βρετανός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης των BhS που πρόσφατα έβαλαν λουκέτο, αποφάσισε να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ιθάκη. Υπολόγισε όμως χωρίς έναν δημοσιογράφο, ο οποίος τον πολιορκούσε για να μάθει πώς αφού πτώχευσε, έχει χρήματα για τόση πολυτέλεια...

Την απειλή του μπλακάουτ στους κακοπληρωτές, με προτεραιότητα όσους χρωστούν μεγάλα ποσά, επιστρατεύει η ΔΕΗ για να τους πείσει να τακτοποιήσουν τους ανεξόφλητους λογαριασμούς ρεύματος που επισήμως ανέρχονται σε 2,3 δισ. ευρώ, αλλά κατά τη ΓΕΝΟΠ έχουν ξεπεράσει τα 2,7 δισ. ευρώ.

Σε ποινή φυλάκισης 33 μηνών και 32 μηνών κατά συγχώνευση καταδικάστηκαν αργά το βράδυ της Τετάρτης από το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας ο Κ.Σακκάς και ο Μ.Σεϊσίδης αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για τις πράξεις της αντίστασης κατά της αρχής, της πλαστογραφίας και της κλοπής.

Κόσμος: Οι κολυμβητές της αμερικανικής ομάδας στους Ολυμπιακούς του Ρίο Γκούναρ Μπεντς και Τζακ Κόνγκερ ανέβαιναν στο αεροπλάνο που θα τους επέστρεφε στις ΗΠΑ, όμως η βραζιλιανική αστυνομία είχε άλλη γνώμη:

Τους σταμάτησε στο αεροδρόμιο και τους οδήγησε στο τμήμα, επειδή είχε μερικές «ερωτήσεις» για ληστεία στην οποία ήταν θύματα. Τρίτος κολυμβητής επίσης θα μιλήσει ξανά με την αστυνομία, ενώ ο τέταρτος εμπλεκόμενος έχει ήδη προσγειωθεί στις ΗΠΑ.

Με διαφορά ωρών, δύο βομβιστικές επιθέσεις χτύπησαν κτίρια της αστυνομίας στην ανατολική Τουρκία, στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον τρία άτομα και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους. Η πρώτη έγινε στο Βαν με όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά, η δεύτερη στο Ελαζίγ. Οι υποψίες πέφτουν σε κούρδους αυτονομιστές του PKK.

Πρώτα δημοσιοποιήθηκε «κατά λάθος» έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών που κατηγορούσε την Τουρκία ότι έχει γίνει έδαφος για ισλαμιστικές οργανώσεις, μετά το Βερολίνο τα μάζεψε, και τώρα στη συζήτηση μπαίνει ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ: 

«Δεν υπάρχει τίποτε στο έγγραφο για να μετανιώσουμε, απεικονίζει τμήμα της τουρκικής πραγματικότητας» είπε -τονίζοντας πάντως δεν εξαντλείται εκεί η σημασία της Τουρκίας ως εταίρου.

Για άλλη μία φορά, η γερμανίδα καγκελάριος απέρριψε τον συσχετισμό των τρομοκρατικών επιθέσεων με το ρεύμα προσφύγων στην Ευρώπη στον απόηχο των περιστατικών στη Γερμανία.

Ναι μεν έχει διαπιστωθεί ότι υπήρξαν προσπάθειες τρομοκρατών να «στρατολογήσουν» μέλη μεταξύ των προσφύγων, αλλά «το φαινόμενο της ισλαμιστικής τρομοκρατίας δεν μας ήρθε με τους πρόσφυγες, ήταν κάτι που υπήρχε από πριν».

Τεράστια είναι η κινητοποίηση των Αρχών στην Καλιφόρνια για να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά που μαίνεται από την Τρίτη. «Στα 40 χρόνια που δίνω μάχη με τη φωτιά, ουδέποτε είδα τόσο ακραία συμπεριφορά της φωτιάς όσο χθες» δήλωσε ο Μάικλ Βακόσκι, επικεφαλής των επιχειρήσεων πυρόσβεσης.

Οικονομία:Κάτω από το 10% έπεσε για πρώτη φορά από το 2012 το ποσοστό της ανεργίας στη Γαλλία, σύμφωνα με επίσημα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν την Πέμπτη στη δημοσιότητα και πιθανολογείται ότι θα δώσουν μια ώθηση στον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.

Μικρή άνοδο καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, μετά από δύο πτωτικές συνεδριάσεις στη διάρκεια των οποίων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωσε απώλειες 1,50%. Σε χαμηλά επίπεδα διατηρείται ο τζίρος.

Στους ελεύθερους επαγγελματίες στρέφει την προσοχή του ο φοροελεγκτικός μηχανισμός. Οι έλεγχοι σε συγκεκριμένες κατηγορίες θα γίνονται ανάλογα με τον «βαθμό επικινδυνότητας» του εκάστοτε κλάδου και με κριτήρια όπως εισοδήματα, δάνεια και περιουσία.

Δεκαήμερη καθυστέρηση στην εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, παρατείνοντας την αγωνία εκατομμυρίων ιδιοκτητών ακινήτων. Εκτός απροόπτου, τα ραβασάκια θα «ανέβουν» στο σύστημα περί τα τέλη του Αυγούστου. Πέντε οι δόσεις, καμία έκπτωση για εφάπαξ καταβολή του ποσού.

Καμία ανησυχία για την επίτευξη του δημοσιονομικού στόχου του 2016 δεν γεννάται από την πορεία των εσόδων του τακτικού προϋπολογισμού, διαβεβαιώνουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών. Η πολιτική της υπερφορολόγησης δεν οδηγεί πουθενά, αναφέρει η ΝΔ απαντώντας στην κυβέρνηση.

Αθλητισμός: Την παραίτησή του από την προεδρία της Σούπερ Λιγκ υπέβαλε ο Γιώργος Στράτος. Ο νεοεκλεχθείς πρόεδρος αποφάσισε να αποχωρήσει από τη θέση την οποία ανέλαβε πριν από ακριβώς έναν μήνα.

Αφού όπως τονίζει στην ανακοίνωσή του, «από τη στιγμή που ένα μέλος ήρε την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου, είμαι ηθικά υποχρεωμένος να τηρήσω τη δέσμευσή μας αυτή και να σας υποβάλλω την παραίτησή μου». 

Ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα που ήρε την εμπιστοσύνη της, τονίζει σε δήλωσή του ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος. Η Μπαρτσελόνα νίκησε με 3-0 τη Σεβίλλη στο «Καμπ Νου» λαι κατέκτησε το δωδέκατο Σούπερ Καπ στην ιστορία της. Δύο γκολ πέτυχε ο μεταμορφωμένος Αρντά Τουράν και ένα με κεφαλιά ο πολύ ορεξάτος Λιονέλ Μέσι.

Ο πρώτος ημιτελικός στο Ολυμπιακό ποδοσφαιρικό τουρνουά των Ανδρών ήταν παράσταση για μία ομάδα, εν προκειμένω τη Βραζιλία, αφού η Ονδούρα αγωνιστικά δεν εμφανίστηκε ποτέ στο «Μαρακανά». 

Η Σελεσάο συνέτριψε με 6-0 την ομάδα της Λατινικής Αμερικής και προκρίθηκε στον τελικό της Κυριακής, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή της συνάντησης που ακολουθεί, ανάμεσα στη Νιγηρία και τη Γερμανία.

Αντεξε η Ρόμα στο Πόρτο και παρότι αγωνίστηκε με δέκα παίκτες για το μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, απέσπασε 1-1 από τους «Δράκους». Ετσι, έχει τον πρώτο λόγο για πρόκριση στους ομίλους του Champions League στη ρεβάνς των play off που θα διεξαχθεί στη Ρώμη την προσεχή Τρίτη.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: