20 Αυγούστου, 2016

ΣΚΟΤΩΣΕ 11 ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ Ο ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

 

Ο πακιστανικός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τουλάχιστον 11 αντάρτες σε αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή Χάιμπερ -κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν- στο πλαίσιο της επιχείρησης που διεξάγει στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας εναντίον προπυργίων της εξέγερσης των ισλαμιστών.

«Έντεκα τρομοκράτες σκοτώθηκαν και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν όταν οκτώ κρησφύγετα των τρομοκρατών κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν καταστράφηκαν σε αεροπορικά πλήγματα ακριβείας και συγχρονισμένες χερσαίες επιχειρήσεις», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η περιοχή όπου εκτυλίχθηκε η επίθεση είναι απομακρυσμένη και οι δημοσιογράφοι δεν επιτρέπεται να μεταβαίνουν σε αυτή, γεγονός που καθιστά αδύνατη την επαλήθευση του απολογισμού τον οποίο έδωσε ο στρατός, τόσο σε ό,τι αφορά τον αριθμό, όσο και σε ό,τι αφορά την ταυτότητα των νεκρών.

Η Χάιμπερ είναι μια από τις επτά ημιαυτόνομες περιοχές των φυλών του Πακιστάν, όπου ο στρατός αναμετράται με τους πακιστανούς Ταλιμπάν και ισλαμιστές μαχητές οι οποίοι πρόσκεινται στο δίκτυο της αλ Κάιντα από το 2004.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: