22 Ιουλίου, 2016

ΚΑΡΦΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ISIS

 

Ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, εμπνευστής και θεωρητικός της νέας ρωσικής γεωπολιτικής και του ρεύματος του «ευρασιανισμού», φέρεται να έχει ταχθεί κατά του Ερντογάν και υπέρ του πραξικοπήματος. Λέμε φέρεται καθώς οι πληροφορίες που διαρρέονται γύρω από τα πρόσφατα γεγονότα της Τουρκίας, είναι συγκεχυμένες.

«Το ισλαμικό κράτος έχει πια γίνει ο μόνιμος βραχνάς όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και της Ρωσίας λόγω της εκρηκτικής πολιτικής που ακολουθεί θυσιάζοντας όχι μόνο ιδεολογίες και υλικά αγαθά αλλά και ανθρώπους σε καθημερινή βάση» είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξή του ο κος Ντούγκιν.

Σύμμαχος και υποστηρικτής του Ισλαμικού Κράτους, θυμίζουμε, είναι ο Πρόεδρος Ερντογάν που βοηθούσε τους Ισλαμιστές με τη διακίνηση πετρελαίου και πρώτων υλών. Ο κος. Ντούγκιν υποστηρίζει πως η πτώση του Ερντογάν και η ανάληψη, προσωρινά, της εξουσίας από τους αντι-Ερντογανικούς, θα είναι το τελικό καρφί, στο φέρετρο της Ισλαμικής Τρομοκρατίας.

Μένει να δούμε αν τελικά ο κος Ερντογάν θα παραμείνει στην εξουσία για πολύ ακόμα, μιας και η χώρα του είναι πλήρως διαιρεμένη.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: