04 Ιουλίου, 2016

ΤΙΝΑΖΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ

 

Νέα εμπόδια τίθενται για μία ακόμη φορά για τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, σύμφωνα με την Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας, η οποία σχολίασε την επιστολή του κοινοτικού επιτρόπου Γ. Έντιγκερ. Αποδέκτες της επιστολής ήταν η κυβέρνηση και η ΕΕΤΤ.

Η ΕΤΙΗΣΕΕ έθεσε ζητήματα στους αρμόδιους για τον λόγο απόκρυψης και τόνισε πως η Επιτροπή διαφωνεί εντελώς με την πρόθεση της κυβέρνησης για περιορισμό του αριθμού των αδειών.

«Η κυβέρνηση καταγγέλλεται γιατί προχωρά σε ένα διαγωνισμό χωρίς να καθορίζει τους όρους του παιχνιδιού, όπως ο καθορισμός του συνολικού αριθμού των αδειών (θεματικές, γενικού περιεχομένου μη ενημερωτικές, περιφερειακές κλπ) και η πλήρης αξιοποίηση του διαθέσιμου φάσματος.

Τούτο προκύπτει ευθέως από την κατηγορηματική αντίδρασης της Επιτροπής για το ενδεχόμενο να μην αξιοποιηθεί τελικώς και συνολικά το φάσμα. Και μάλιστα ενώ προ μηνών η κυβέρνηση επικαλούμενη των έωλη μελέτη της Φλωρεντίας έλεγε ακριβώς τα αντίθετα».

Σχετικά με την αυριανή σύσκεψη του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών, η ΕΙΤΗΣΕΕ υπογραμμίζει πως «το Συμβούλιο της Επικρατείας ασφαλώς και προφανώς θα συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και θα προασπίσει το Σύνταγμα, το κοινοτικό κεκτημένο και τις αρχές που διέπουν μια ευνομούμενη πολιτεία».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: