04 Ιουλίου, 2016

ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΟΥΛΤΣ

 

Σε άρθρο του που θα δημοσιευθεί σήμερα Δευτέρα στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Σουλτς εισηγείται αυτή η «ευρωπαϊκή κυβέρνηση» να υπόκειται στον κοινοβουλευτικό έλεγχο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ενός δεύτερου σώματος, το οποίο θα αποτελείται από εκπροσώπους των κρατών- μελών.

Όπως επισημαίνει, αυτό θα καταστήσει πιο διαφανή την πολιτική λογοδοσία στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ θα περιοριστεί η δυσαρέσκεια των πολιτών προς την ΕΕ, σημαντικό πρόβλημα της οποίας είναι ότι για τους πολίτες δεν είναι ξεκάθαρο ποιος κάνει τι.

Συχνά, τονίζει, η ΕΕ θεωρείται υπεύθυνη για αποφάσεις, τις οποίες έχουν πάρει οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών της. Το θέμα, λοιπόν, συνεχίζει, δεν είναι "περισσότερη Ευρώπη" αλλά να "ορίσουμε με σαφήνεια τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες σε διάφορους τομείς".

Η ΕΕ δεν πρέπει να παρεμβαίνει σε υποθέσεις που μπορούν να ρυθμιστούν σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο, αλλά να επικεντρωθεί στα ζητήματα που μπορούν να διευθετηθούν μόνο από κοινού, καταλήγει.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: