12 Ιουλίου, 2016

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Ο Eugene Kaspersky ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, σίγουρα δεν είναι ένας τυπικός τουρίστας. Αντίθετα είναι μεγάλος φιλέλληνας και λάτρης της Σαντορίνης. Εκτός από δημιουργός της πασίγνωστης εταιρείας Kaspersky Lab είναι και μέγας χορηγός των ανασκαφών στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης.

«Επισκεφτήκαμε το Ακρωτήρι, είδαμε ότι η ανασκαφή είχε σταματήσει και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε. Είναι ένας θησαυρός για όλη την ανθρωπότητα. Δεν ξέραμε τίποτα από ανασκαφές. Δεν ξέραμε πως να προσεγγίσουμε τους αρχαιολόγους και να τους κάνουμε να μας εμπιστευτούν. Να τους πείσουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να κάνουμε αυτό που λέμε.

Αυτό που με γοητεύει στο Ακρωτήρι και τη συνεχιζόμενη, εδώ και δεκαετίες, αρχαιολογική έρευνα είναι η αίσθηση του απρόβλεπτου παρελθόντος. Το ότι 3.500 χρόνια μετά από την έκρηξη του ηφαιστείου, εμείς οι σύγχρονοι άνθρωποι προσπαθούμε να κατανοήσουμε πως ζούσαν οι κάτοικοι αυτού του τόπου τότε. Και πιστεύω ότι έχουμε ακόμα να ανακαλύψουμε παρά πολλά.

Λέτε σε 3.500 χρόνια από σήμερα, να ενδιαφέρεται κανείς να μάθει τι κάναμε εμείς;» ανέφερε πρόσφατα σε Συνέντευξη Τύπου που δόθηκε με αφορμή την επανέναρξη των εργασιών στο χώρο μετά από την διεύρυνση της συνεργασία της Kaspersky Lab με την Εν Αθήναις Αρχαιολογική Εταιρεία. Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι τέτοιο χορηγοί. Δυστυχώς το νεοελληνικό κράτος έχει πτωχεύσει, αλλά χάρις την ιδιωτική πρωτοβουλία όλα μπορούν να γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: