15 Ιουλίου, 2016

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

 

Τα σχέδια των Βρυξελλών αρχίζουν και γίνονται πιο καθαρά, στην ανάγνωσή τους. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, δήλωσε: «για τη στήριξη των κρατών μελών, των προσπαθειών επανεγκατάστασης στο πλαίσιο των στοχευμένων προγραμμάτων της ΕΕ, η Επιτροπή θα παράσχει 10.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό της ΕΕ για κάθε άτομο που θα επανεγκατασταθεί.»

Μέχρι στιγμής 8.268 μετανάστες έχουν μεταφερθεί από την Ελλάδα και την Ιταλία σε άλλα κράτη μέλη, ωστόσο το ευρωπαϊκό μπλοκ βρίσκεται μακριά από τον στόχο των 22.504. Αν το μπόνους των 10.000 εφαρμοστεί για τους υπόλοιπους 14.000 μετανάστες που περιμένουν να μετεγκατασταθούν, ο λογαριασμός θα «κλείσει» περίπου στα 140 εκατ. ευρώ εκ των οποίων η, εντός της ΕΕ, Βρετανία θα είναι υπεύθυνη για τα 18,5 εκατομμύρια. 

Σωστά διαβάσατε και η Βρετανία. Παρά το Brexit, βάση της νομοθεσίας θα πρέπει να πληρώσει. Θέλουν να πάρουν από το Λονδίνο και το τελευταίο ευρώ. Το πρόβλημα με το σχέδιο ωστόσο δεν είναι αυτό. Το πρόβλημα είναι πως δεν υπάρχει σχέδιο για την αποτροπή εισόδου νέων μεταναστών στην ήπειρο. Είναι σαφές πως μόλις μαθευτεί, ότι η Ε.Ε άνοιξε τον ‘κουμπαρά’ θα έρθουν και άλλοι μετανάστες. 

Συνδρομή στην Ελλάδα με τη Frontex ή έστω με ένα ευρώ-λιμενικό δεν προβλέπεται. Συνέπεια, η Ελλάδα και δευτερευόντως η Ιταλία, να πνίγονται από μετανάστες και να στηριζόμαστε στην καλή διάθεση των υπολοίπων Ευρωπαίων για τη μετεγκατάστασή τους. Το θέμα της εθνικής και θρησκευτικής αλλοίωσης είναι τόσο προφανές, που δε χρήζει σχολιασμού.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: