01 Ιουλίου, 2016

'ΦΑΡΜΑΚΕΡΑ ΒΕΛΗ' ΕΚΤΟΞΕΥΣΕ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

 

'Φαρμακερά βέλη' εκτόξευσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν εναντίον του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας το ότι προσπαθεί να εξωθήσει τη Μόσχα σε άλογη κούρσα εξοπλισμών, με σκοπό να διαταραχτεί η στρατιωτική ισορροπία που υπάρχει στην Ευρώπη μετά το 1989, όταν κατέρρευσε η ΕΣΣΔ. «Ο αντιρωσικός προσανατολισμός του ΝΑΤΟ εντείνεται.

Δεν θα αφεθούμε να παρασυρθούμε σε αυτή τη μιλιταριστική φρενίτιδα τη στιγμή που εκείνοι φαίνεται ότι επιδιώκουν ακριβώς αυτό, να μας παρασύρουν σε μία δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών, χωρίς προοπτική […] προκειμένου να μας εκτρέψουν την προσοχή από τους βασικούς στόχους μας που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη» δήλωσε χαρακτηριστικά  σε συνάντηση που είχε με τους Ρώσους διπλωμάτες στη Μόσχα.

«Δεν θα τα καταφέρουν! Όμως δεν θα επιδείξουμε αδυναμία. Πάντα θα μπορούμε να προστατευθούμε» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο Ρώσος Ηγέτης κατηγόρησε επίσης το ΝΑΤΟ για την αύξηση των Νατοϊκών ασκήσεων και ιδιαίτερα αυτών που  γίνονται «κοντά στα ρωσικά σύνορα», στη Μαύρη Θάλασσα και τη Βαλτική. «Όλα αυτά στοχεύουν στην κατάργηση της στρατιωτικής ισορροπίας που έχει επιτευχθεί εδώ και δεκαετίες», υποστήριξε. 

Θυμίζουμε πως το ΝΑΤΟ έχει εντείνει τις στρατιωτικές του ασκήσεις, αλλά και τη γενικότερη παρουσία του στην Ανατολική Ευρώπη, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, σε μία προσπάθεια εξισορρόπησης με τη Ρωσία. Οι κινήσεις αυτές είναι πρωτοφανείς για τη μεταψυχροπολεμική εποχή.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: