30 Ιουλίου, 2016

ΤΟ 'ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΖΑΡΙ' ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ

 

Η αμερικανοτουρκική κρίση θα έχει μεγάλα και απρόβλεπτα επακόλουθα στην περιοχή μας. Σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκυρα ξεκίνησε πάλι την προσπάθεια δημιουργίας ρωσοτουρκικού  αγωγού ενέργειας τον South Stram, ή Türk Akımı όπως τον ονομάζουν οι Τούρκοι.

Η είδηση επιβεβαιώνεται και από ο ρωσικό κανάλι Rossiya 24, σύμφωνα με την οποίο ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Aleksander Novak, ετοιμάζεται να ξεκινήσει εντατικές επαφές με την τουρκική ηγεσία για την προώθηση της κατασκευής του αγωγού δυναμικότητας μεταφοράς, όπως αναφέρεται, 15,7 δισεκατομμυρίων κυβικών φυσικού αερίου.

Ο αγωγός αυτός, που είναι κόκκινο πανί για τους Αμερικανούς, όπως τόνισε ο Aleksander Novak θα λύσει οριστικά το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης καθώς θα μεταφέρει τεράστιες ποσότητες φυσικού αερίου από τη Ρωσία, μέσω Τουρκίας, στις ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα γνωστοποιήθηκε, ότι η ρωσική Gazprom θα προχωρήσει στη εφαρμογή της συμφωνίας για την μείωσης της τιμής του φυσικού αερίου που πουλά η Ρωσία στην Τουρκία, μια συμφωνία που είχε υπογραφεί πριν από την ρωσοτουρκική κρίση και είχε μείνει στα χαρτιά.

Οι Τούρκοι λοιπόν άνοιξαν τα χαρτιά τους και ετοιμάζονται για οικονομική υποτέλεια στον Πούτιν. Οι Έλληνες πάλι, που το παίζουν σκληροί, γιατί ξεπουλάνε τα πάντα- με μαύρη όμως καρδιά- στους πάντες, πλην Ρώσων;




Δεν υπάρχουν σχόλια: