16 Ιουλίου, 2016

ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ ΓΥΜΝΟΙ ΟΙ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ

 

Μετά τις εικόνες των πραξικοπηματιών στρατιωτικών να παραδίδονται στο Βόσπορο, μια ακόμη κάνει το γύρο του Διαδικτύου.Πρόκειται για την παράδοση πραξικοπηματιών στην Άγκυρα, αφού έχουν βγάλει τις στολές του. 

Γυμνοί, άλλοι με τα χέρια ψηλά και άλλοι σερνάμενοι στο δρόμο παραδίδονται στην αστυνομία.Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή περίπου 200 άοπλοι πραξικοπηματίες στρατιωτικοί εγκατέλειψαν το αρχηγείο του Στρατού στην Άγκυρα και παραδόθηκαν στην αστυνομία.

Πάνω από 1.563 συλλήψεις πραξικοπηματιών στρατιωτικών έχουν γίνει μέχρι ώρας στην Τουρκία. Οι τουρκικές αρχές έχουν ανακοινώσει τη σύλληψη πάνω από 30 υψηλόβαθμων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και εκατοντάδων σε χαμηλότερες βαθμίδες, για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Ανάμεσά τους είναι ο υποναύαρχος Νεγιάτ Ατίλα Ντεμιρχάν, ο υποστράτηγος Εκρέμ Καγκλάρ και ο υποστράτηγος Χασάν Πολότ. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του τουρκικού NTV, αποπέμφθηκαν πέντε στρατηγοί και εννιά συνταγματάρχες, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτοι για συμμετοχή στην απόπειρα πραξικοπήματος.

Tο Reuters μετέδωσε ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Μεχμού Χακμπιλέν, επικεφαλής της τουρκικής διοίκησης Αιγαίου. Οι συλλήψεις αυτές καταρρίπτουν την αρχική αίσθηση ότι επρόκειτο για πραξικόπημα οργανωμένο από χαμηλόβαθμους αξιωματούχους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: