06 Ιουλίου, 2016

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

 

Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters αναφέρει πως οι πτήσεις τσάρτερ από Ρωσία προς Τουρκία ξεκινούν ξανά στις 7 Ιουλίου. Η Ρωσία ήρε την προηγούμενη Πέμπτη τους περιορισμούς που είχε επιβάλει στον τουρισμό προς την Τουρκία μετά τη συγγνώμη που ζήτησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την κατάρριψη από την Άγκυρα ενός ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους τον περασμένο Νοέμβριο.

Συγκεκριμένα ο Ρώσος Πρόεδρος υπέγραψε το διάταγμα με το οποίο αίρεται η απαγόρευση στην πώληση τουριστικών πακέτων στην Άγκυρα και έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να επιτρέψει την επανάληψη των πτήσεων τσάρτερ ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία. «Η ρωσική πλευρά είναι έτοιμη για τη συνέχιση των τουριστικών σχέσεων με την Τουρκία.

Σε αντάλλαγμα, περιμένει από τις τουρκικές αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να διασφαλίσουν την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών που επισκέπτονται τη χώρα για λόγους τουρισμού», ανέφερε η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ. Παρά την απόφαση του Προέδρου Πούτιν δε φαίνεται οι Ρώσοι υπήκοοι να ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Τουρκία, υπό τον φόβο των τρομοκρατικών επιθέσεων.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: