15 Ιουλίου, 2016

ΦΩΤΙΑ ΕΒΑΛΕ Ο AΣΑΝΤ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ

 

«Ο συριακός λαός είναι ο μόνος που αποφασίζει ποιος είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και πότε θα φύγει». Αυτό δήλωσε σε συνέντευξή του ο  Πρόεδρος Άσαντ στο αμερικανικό κανάλι «NBC».

Στο ερώτημα σε πόσο καιρό θα νικήσει τον πόλεμο ο πρόεδρος Assad απάντησε ότι «αυτό το θέμα εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Ο πιο σημαντικός είναι για πόσο χρόνο ακόμη οι τρομοκράτες θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται από την Τουρκία το Κατάρ και τη Σ Αραβία και από δυτικές χώρες συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ.Αν δεν έχουν αυτή την υποστήριξη είναι θέμα κάποιων μηνών».

Ο Πρόεδρος Άσαντ φρόντισε να τονίσει ότι η ρωσική υποστήριξη στο συριακό στρατό έγειρε την πλάστιγγα κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών. Παράλληλα ανέφερε ότι η Τουρκία και η Σ Αραβία έστειλαν περισσότερες ορδές μετά τη ρωσική επέμβαση. «Οφείλουμε πολλά στη Ρωσία» παραδέχθηκε «αλλά και στο Ιράν και στη Κίνα και σε όσους είναι στο πλευρό μας ο καθένας με τον τρόπο του πολιτικό οικονομικό  ή στρατιωτικό».

Αρνήθηκε πεισματικά ότι ο Πούτιν του ζήτησε ανταλλάγματα όταν ήταν να αρχίσει η ρωσική επιχείρηση γιατί, είπε «η Ρωσία έχει αρχές στην πολιτική της και άλλωστε πολεμάμε το κοινό εχθρό αφού κι αυτή αντιμετωπίζει προβλήματα με τρομοκράτες». Στο ερώτημα αν μιλάει πολύ με τον Πούτιν παραδέχθηκε πως ναι και κυρίως όταν υπάρχουν θέματα ή και μέσω στελεχών. Στο ερώτημα πόσες φορές μίλησε μαζί του αυτή τη χρονιά αν ήταν πολλές ο σύριος πρόεδρος είπε πως ήταν πολυάριθμες δεν τις μετράει.

Τέλος τόνισε ότι οι Ρώσοι δεν του έθεσαν ποτέ θέμα πολιτικής μετάβασης. Ο σύριος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν πιστεύει στην προοπτική μιας συμφωνίας μεταξύ Μόσχας και Washington για να τον εξαναγκάσουν να εγκαταλείψει το πόστο του. » Γιατί η ρωσική πολιτική δεν έγκειται σε συμφωνίες αλλά βασίζεται σε αξίες « , εξηγεί.


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: