01 Ιουλίου, 2016

ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού και του αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, με αισιόδοξα αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι δυο άντρες, υπογράφηκαν 2 συμφωνίες μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, με σκοπό την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά και βελτιστοποιήσεων σε θέματα ενέργειας. 

«Είναι σημαντικό, πρώτον, να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε να σταθεροποιηθούν τα κοινωνικά συστήματα στην Ελλάδα και δεύτερον, να προσπαθήσουμε να δημιουργηθούν περαιτέρω θέσεις εργασίας.  Και προς αυτή την κατεύθυνση, από ευρωπαϊκής πλευράς, θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν να προωθηθούν οι επενδύσεις στις υποδομές, στην ψηφιοποίηση και στην ενέργεια, και νομίζω ότι και η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για το σκοπό αυτό», δήλωσε από την πλευρά του ο Γκάμπριελ.

Στην συνέχεια μίλησε για το αντίστοιχο πρόγραμμα που χρησιμοποιεί η Γερμανία για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. «Το πρόγραμμα αυτό θα το ανοίξουμε και για την Ελλάδα, για χρηματοδότηση και ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων οι οποίες ασχολούνται με προγράμματα και αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους σε καινοτόμα προγράμματα.

Το πρόγραμμα αυτό μέχρι σήμερα το έχουμε επεκτείνει και στο Ισραήλ και στην Πολωνία και θα προσθέσουμε και ως τρίτη χώρα την Ελλάδα. Είμαι δε βέβαιος ότι θα βρει μεγάλη ανταπόκριση από τις ελληνικές επιχειρήσεις» εξήγησε ο Γερμανός αντικαγκελάριος.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: