07 Ιουνίου, 2016

EΚΡΗΞΗ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ: 11 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 36 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

 

Σε τραγωδία εξελίσσεται η αιματηρή βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. Νεώτερος απολογισμός των τουρκικών αρχών αναφέρει ότι τουλάχιστον 11 άνθρωποι (επτά αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες) σκοτώθηκαν και 36 τραυματίστηκαν από την έκρηξη βόμβας, που ήταν τοποθετημένη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στην καρδιά της πόλης, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τo λεωφορείο της τουρκικής αστυνομίας έγινε στόχος βομβιστικής επίθεσης στην περιοχή του Βεζνέτσιλερ της Κωνσταντινούπολης κατά την πρωινή ώρα αιχμής κοντά στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης και στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης. Παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε με τηλεχειρισμό κατά τη διέλευση του λεωφορείου που μετέφερε αστυνομικούς, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

To CNN Turk υποστηρίζει ότι οι δράστες είχαν παρκάρει όχημα παγιδευμένο με εκρηκτικά στο σημείο, τα οποία πυροδότησαν με τηλεχειρισμό την ώρα που περνούσε μπροστά το λεωφορείο της αστυνομίας. Iσχυρή έκρηξη συγκλόνισε την κεντρική συνοικία Βεζνέτσιλερ της Κωνσταντινούπολης κοντά σε στάση λεωφορείου στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης, περίπου στις 8:35 το πρωί της Τρίτης (7/6), ενώ ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 11 νεκρούς και 36 τραυματίες, σύμφωνα με το Haberturk, τη Ηurriyet και το Reuters.

Από τους έντεκα νεκρούς, επτά είναι αστυνομικοί και τέσσερις πολίτες, ενώ τρεις τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη της Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NTV ανέφερε ότι η έκρηξη συνέβη όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο ανατινάχθηκε με τηλεχειρισμό, καθώς λεωφορείο της αστυνομίας γεμάτο με άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας περνούσε από την περιοχή.

Πυροβολισμοί ακούστηκαν αμέσως μετά την έκρηξη, σύμφωνα με το Πρακτορείο Anadolu. Στο σημείο της έκρηξης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πρωινή ώρα αιχμής κοντά στο τουριστικό ιστορικό κέντρο της πόλης, έσπευσαν ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απέκλεισαν στη συνέχεια την περιοχή.

Καταστήματα κι ένα μεγάλο ξενοδοχείο κοντά στο σημείο της έκρηξης υπέστησαν σοβαρές ζημιές, ενώ η αστυνομία εκκένωσε όλα τα κοντινά κτήρια. Η κυκλοφορία στους γύρω δρόμους διακόπηκε, ενώ οι εξετάσεις που ήταν προγραμματισμένες για σήμερα στο πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης, στο κοντινό κάμπους Μπεγιαζίτ, αναβλήθηκαν.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: