23 Ιουνίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα:Πολύ επιφυλακτικός επί των προθέσεων του Αλέξη Τσίπρα, καθώς θεωρεί πολύ πιθανό αυτή η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο να αποτελεί προπέτασμα καπνού ώστε να αποπροσανατολιστεί η κοινή γνώμη από τα πραγματικά προβλήματα, δηλώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης, εν όψει της συνάντησης που θα έχει με τον πρωθυπουργό την Παρασκευή.

To μήνυμα του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη εστάλη από το βράδυ της Τετάρτης, ενόψει της απογευματινής του συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και ήταν αρνητικό ως προς το ενδεχόμενο να στηρίξει το κόμμα του το νέο εκλογικό νόμο.

Από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές σήμα στο Μέγαρο Μαξίμου, όταν μίλησε για «δήθεν θεσμικές παρεμβάσεις που μόνο σκοπό έχουν τη διαχείριση της επερχόμενης εκλογικής ήττας». Σοκ προκαλεί η είδηση της μαζικής δηλητηρίασης σε τραπέζι μετά από βαφτίσια στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας. Ένας 55χρονος έχασε τη ζωή του από σαλμονέλα, ενώ σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύονται δύο ακόμη άτομα.

Έκκληση προς τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες που είναι υπεύθυνες για την προστασία και φροντίδα του Πεδίου του Άρεως απευθύνουν μέσα από επιστολή τους τα μέλη του αναπτυξιακού και εξωραϊστικού συλλόγου «Η Αθήνα» για την κατάσταση που επικρατεί τελευταία στο άλσος.

«Φυλακιστήκατε και υπομείνατε. Σας ευχαριστούμε που μείνατε πιστός στην Ορθοδοξία. Σας ευχαριστούμε που μείνατε πιστός στην κανονικότητα» δήλωσε εκ μέρους όλων των Ορθοδόξων Προκαθημένων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος απευθυνόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος Ιωάννη της αυτονόμου Εκκλησίας των Σκοπίων του Πατριαρχείου Σερβίας.

Κόσμος:Στα εκλογικά τμήματα προσέρχονται οι Βρετανοί για να αποφασίσουν εάν θα μείνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από μία εξοντωτική εκστρατεία στην οποία κινητοποιήθηκε κάθε παράγοντας και η χαοτική συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα της οικονομίας και της μετανάστευσης. Η Ευρώπη παρακολουθεί με αγωνία και εξετάζει τις επιπτώσεις ενδεχόμενου Brexit, αλλά γνωρίζει ότι ακόμη η παραμονή θα έχει επιπτώσεις. Στερλίνα και ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο πράσινο. 

Πέθανε σε ηλικία 61 ετών ο Τζον Ας, πρώην πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος φέρεται να είχε αναμιχθεί σε μεγάλο σκάνδαλο δωροδοκίας. Σύμφωνα με τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, ο Ας χρησιμοποίησε επίσημα τη θέση του για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα επιχειρηματιών από την Κίνα και τις νήσους Αντίγκουα και Μπαρμπούντα. Είχε υποστηρίξει την αθωότητά του.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας και οι αντάρτες της οργάνωσης Επαναστατικές Ένοπλες Δυνάμεις της Κολομβίας (FARC) ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέληξαν σε μια ιστορική συμφωνία για μια οριστική, αμοιβαία κατάπαυση του πυρός, εξέλιξη που ανοίγει τον δρόμο για την προσεχή υπογραφή μιας συμφωνίας ειρήνης έπειτα από 50 και πλέον χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Οι Βρετανοί ψηφίζουν για την παραμονή τους ή μη στο δημοψήφισμα, σε ένα δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της χώρας, αλλά και το μέλλον της Ευρώπης, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν μία αναμέτρηση θρίλερ. Η επέλαση της Γερμανίας εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης πριν από 75 χρόνια ήταν μια επιχείρηση καταστροφής. Ο μύθος της "καθαρής" Βέρμαχτ ξεσκεπάστηκε χάρη σε μια έκθεση που αποκάλυψε εγκλήματα πολέμου και προκάλεσε σοκ.

Οικονομία:Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Πέμπτη, ενώ κέρδη καταγράφουν οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στο δημοψήφισμα στη Βρετανία.

Η EKT μείωσε το όριο παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες κατά 7 δισ. ευρώ στα 61,1 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε την Πέμπτη η Τράπεζα της Ελλάδας (ΤτΕ). Η απόφαση ελήφθη λίγες ώρες μετά την επαναφορά του waiver για τους ελληνικούς τίτλους. Τις προοπτικές ανάπτυξης διεθνών ενεργειακών συνεργασιών στην περιοχή ανέπτυξε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

Υπογράμμισε ιδιαίτερα την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου, αλλά και την ανάγκη η ΕΕ, εφόσον επιζητεί ενεργειακή ασφάλεια, να παρέμβει ουσιαστικά στις αιτίες της αστάθειας στην περιοχή με παροχή συγκεκριμένης, πολύπλευρης βοήθειας προς τις χώρες που τη χρειάζονται περισσότερο.

Αθλητισμός:«Έχω πολύ καλές αναμνήσεις από την θητεία μου στην εθνική Σουηδίας. Πρόκειται για μία όμορφη ιστορία, εάν αναλογισθούμε ότι ξεκίνησα από το γκέτο. Έκανα αυτήν την χώρα, πατρίδα μου»... Με αυτήν την φράση, αποχαιρέτησε την εθνική Σουηδίας, ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς, αναφερόμενος στην αρχή της πορείας του από το προάστιο Ρόζενγκαρντ του Μάλμε όπου μεγάλωσε.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο πήρε από το… χέρι την Πορτογαλία και την έφτασε στους «16» του Euro 2016. Ήταν ο MVP του ισόπαλου ματς (3-3) με την Ουγγαρία, σημειώνοντας δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του, ενώ έδωσε την ασίστ σε εκείνο που πέτυχε ο Νάνι.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, τόνισε ότι ο στόχος πρόκρισης στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης επιτεύχθηκε,σε ένα παιχνίδι που χαρακτήρισε τρελό.Παρελθόν από τον Παναθηναϊκό, αποτελεί ο Σέρχιο Σάντσεθ. Ο Ισπανός αμυντικός, έλυσε την συνεργασία του με τους «πράσινους» και αναζητά τον νέο «σταθμό» της ποδοσφαιρικής του καριέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: