13 Ιουνίου, 2016

ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ

 

Ανατροπή στην ελληνική Θράκη θέλουν να προκαλέσουν οι Τούρκοι.Με αφορμή τις αυτονόητες δηλώσεις του Πρόεδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, αλλά και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, περί ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας, οι Τούρκοι, με τη συνδρομή, των ντόπιων επιτετραμμένων τους, μιλούν για ‘τουρκική μειονότητα’.

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιοποιήθηκε μια ανακοίνωση της λεγομένης Συμβουλευτικής Επιτροπής (επικεφαλής της οποίας είναι ο ψευδομουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε) με την οποία ουσιαστικά προαναγγέλλεται -με απειλητικό τρόπο μάλιστα- πρόγραμμα «σκληρής δημοκρατικής δράσης και πορείας διαμαρτυρίας». Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μέτε εκ μέρους της Συμβουλευτικής αναφέρονται τα εξής:

«Η Συμβουλευτική Επιτροπή στη σημερινή της συνεδρίαση εξουσιοδότησε βουλευτές, δημάρχους και αντιπεριφερειάρχες να θέσουν την κατάσταση και τις πιέσεις εις βάρος της μειονότητας. Η μειονότητα θα συνεχίσει την αντίδρασή της, ανάλογα με την απάντηση που θα πάρουμε από εκεί.

Εάν οι ανώτατοι αιρετοί σταματήσουν τα προβλήματα που υπάρχουν εδώ, εάν δεχτούν τη μειονότητα ως ομόλογο ή εάν δοθούν τα δέοντα δικαιώματα στη μειονότητα, καλώς. Αλλά εάν δεν γίνει αυτό, τότε αποφασίστηκε να φτάσουμε έως τη δημοκρατικά χαρακτηριζόμενη ως σκληρή δράση της πορείας διαμαρτυρίας. Ανάλογα με την απάντηση που θα έχουμε, θα τα αξιολογήσουμε αυτά τις επόμενες μέρες». 

Στο ίδιο μήκος κύματος ο αρχηγός του ΚΙΕΦ Αλί Τσαβούς στο συνέδριο του κόμματός του, στο όνομα του «μάρτυρα» Σαδίκ, απειλεί με αναταραχή: «Τώρα είναι ο καιρός να σταθούμε όρθιοι, να πάρουμε στα χέρια μας τη σημαία και να βγούμε στους δρόμους.
  
Μπροστά μας βρίσκεται η 24η/6, η επέτειος θανάτου του αείμνηστου ηγέτη μας. Η επέτειος και της Λοζάνης. Πλέον δεν σωπαίνουμε έναντι των πιέσεων. Εμείς ως κόμμα προτείνουμε το εξής: Να πάρουμε στα χέρια μας τη σημαία. Να κάνουμε μια πορεία, τουλάχιστον από τα γραφεία μας μέχρι τα νεκροταφεία, με αίτημα την απόδοση των δικαιωμάτων μας.

Να μη σωπαίνουμε. Ήρθε πια ο καιρός να βγούμε στις πλατείες. Δήθεν θα μας εκφόβιζαν. Εγώ απευθύνομαι στους Έλληνες αξιωματούχους. Είμαι έτοιμος να δώσω την ψυχή μου. Ο ηγέτης μας έγινε μάρτυρας. Εάν επιτρέψει ο Αλλάχ ας γίνουμε και εμείς μάρτυρες σε αυτόν τον δρόμο».Αναμένουμε την απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: