13 Ιουνίου, 2016

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΟ ΝΑΤΟ

 

Σάλος έχει προκληθεί από το σκάνδαλο κατασκοπείας της Ρωσίας εις βάρος του ΝΑΤΟ, το οποίο ξεσκεπάστηκε πριν από λίγες ημέρες με τη σύλληψη ενός υψηλόβαθμου στελέχους των πορτογαλικών μυστικών υπηρεσιών. Το πρόσωπο αυτό είχε στενές σχέσεις με το αρχηγείο του ΝΑΤΟ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις εφημερίδες, το στέλεχος που συνελήφθη ονομάζεται Frederico Carvalhao Gil και κατηγορείται για παράδοση εγγράφων υψίστης σημασίας στις μυστικές υπηρεσίες  της Ρωσίας.  Ο μυστικός πράκτορας συνελήφθη σε καφετέρια της Ρώμης στις 21 Μαΐου, αν και δεν έχουν ακόμη δοθει περαιτέρω πληροφορίες για τις λεπτομέρειες της σύλληψής του. 

Ο 57χρονος είχε επισκεφθεί τη Μόσχα πολλές φορές κατά το παρελθόν, κυρίως για λόγους υπηρεσιακούς. Κατά τη διάρκεια των επισκέψεών του είχε έρθει σε επαφή με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να πουλήσει σημαντικά έγγραφα του ΝΑΤΟ. 
 
Η σύλληψη αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι ο Πούτιν έχει διεισδύσει βαθιά στο ΝΑΤΟ, απλώνοντας παντού τα δίκτυα του με μυστικούς πράκτορες. Είναι θέμα χρόνου να διαλύσει τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: