21 Ιουνίου, 2016

ΑΠΟ ΒΟΜΒΑ ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ ΙΟΡΔΑΝΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ

 

Βόμβα σε αυτοκίνητο είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο την Τρίτη ενός αριθμού Ιορδανών φρουρών στα σύνορα με τη Συρία, σε απομακρυσμένο σημείο, σε μια επίθεση που εξαπολύθηκε από το συριακό έδαφος και περιελάμβανε αρκετά οχήματα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Το φορτωμένο με εκρηκτικά όχημα εξερράγη μερικές εκατοντάδες μέτρα από στρατόπεδο Σύριων προσφύγων σε ερημική περιοχή στα ανατολικά της χώρας, όπου συναντιούνται τα σύνορα του Ιράκ, της Συρίας και της Ιορδανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιορδανικού στρατού. Επίσημη ιορδανική πηγή δήλωσε ότι η επίθεση εξαπολύθηκε από τη συριακή πλευρά των συνόρων.

Σύμφωνα με τον στρατό, καταστράφηκε αριθμός άλλων οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση, ενώ τραυματίστηκαν στρατιώτες. Η επίθεση έλαβε χώρα στις 5.30 πμ.

Η Ιορδανία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ και συμμετέχει στην υπό αμερικανική ηγεσία εκστρατεία κατά του ISIS (Ισλαμικού Κράτους) στη Συρία, όπου η τζιχαντιστική οργάνωση εξακολουθεί να κατέχει μεγάλες εκτάσεις- περιλαμβανομένου μέρους του ανατολικού τμήματος.

Νωρίτερα μέσα στον μήνα, πέντε άτομα, περιλαμβανομένων τριών αξιωματικών των υπηρεσιών πληροφοριών, σκοτώθηκαν σε επίθεση εναντίον γραφείου κοντά στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας, Αμμάν. Σύμφωνα με τις αρχές, επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: