20 Ιουνίου, 2016

ΤΟ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

 

Έντεκα Σύροι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες Τούρκων συνοριοφυλάκων, σύμφωνα με ακτιβιστές αλλά και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Από τους νεκρούς τουλάχιστον οι δύο είναι γυναίκες και τα τέσσερα παιδιά.

Μάλιστα οι ακτιβιστές και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τονίζουν ότι υπάρχουν  στοιχεία για το θάνατο περίπου 60 αμάχων προσφύγων που προσπάθησαν να φύγουν από τη Συρία και δολοφονήθηκαν από τους Τούρκους συνοριακούς φρουρούς, από τις αρχές του 2016.

Είναι σαφές πως το πρόβλημα του προσφυγικού δεν μπορεί να λυθεί με θανάτωση παιδιών και γυναικών. Αντί η Τουρκία να μας κουνά το δάχτυλο και να υποστηρίζει πως δεν κάνουμε, ως Ελλάδα, αυτά που πρέπει ας κοιτάξει λίγο τη συμπεριφορά της. Δεν ξεχνούμε την υποστήριξη που έδινε(και δίνει) ο Ερντογάν στην ISIS, που εξαιτίας της έχει γεμίσει πρόσφυγες η Ευρώπη.

Αντί να συμπεριφέρεται με τον πλέον ζώωδη τρόπο, ας φροντίσει να δείξει ότι και αυτοί είναι άνθρωποι. Δε θέλει πρόσφυγες; Ας κόψει τα ‘σουλτανιλίκια΄ και ας συνδράμει στον τερματισμό της αιματοχυσίας. Αλλά όχι. Θέλει να είναι ο σερίφης της περιοχής, να κάνει ό,τι θέλει και να σκοτώνει γυναικόπαιδα κατά το δοκούν...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: