30 Ιουνίου, 2016

ΠΟΛΕΜΟΣ ΗΠΑ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Η εταιρεία-ναυαρχίδα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, η Volkswagen συνεχίζει να πλήττει το κύρος της ευρωπαϊκής χώρας στην παγκόσμια αγορά. Σύμφωνα με τις αμερικανικές εφημερίδες η VW έχει συμφωνήσει να αποζημιώσει τις ΗΠΑ με 15 δισεκατομμύρια δολάρια, ώστε να ικανοποιηθούν οι Αμερικανοί για το σκάνδαλο με την απάτη των εκπομπών ρύπων σε μοντέλα της εταιρείας.

Το συνολικό κόστος των αποζημιώσεων αποτιμάται, με μετριοπαθείς υπολογισμούς σε 14, δις δολαρίων, το οποίο περιλαμβάνει τα έξοδα των δικηγόρων που εκπροσωπούν τους ιδιοκτήτες των περίπου 475.000 οχημάτων της Volkswagen, στις ΗΠΑ ,την επαναγορά των αυτοκινήτων σε τιμές προ του σκανδάλου και βέβαια τις αποζημιώσεις των ιδιοκτητών τους.

Θυμίζουμε ότι πρώτες οι ΗΠΑ ανακάλυψαν και αποκάλυψαν το συγκεκριμένο σκάνδαλο. Η αποκάλυψη αυτή προκάλεσε παγκόσμια οργή και μεγάλη οικονομική πίεση στη VW, καθώς και οι μετοχές της κατέρρευσαν και οι αγορές αυτοκινήτων μειώθηκαν υπερβολικά. Η συγκεκριμένη δε αυτοκινητοβιομηχανία θεωρείται ένας από τους πυλώνες της γερμανικής βιομηχανίας γενικότερα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: