24 Ιουνίου, 2016

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ;

 

Ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις στη Μεσόγειο θάλασσα, καθώς το ρωσικό αρχηγείου του Πολεμικού Ναυτικού ανακοίνωσε πως στις αρχές θα καταπλεύσει στη Μεσόγειο το καταδρομικό πυραύλων "Στρατάρχης Ουστίνοφ".

Το πλοίο αυτό κινείται με πυρηνική ενέργεια και αυτή την περίοδο βρίσκεται σε κατάσταση εκσυγχρονισμού και επισκευών, προκειμένου να μπορεί να ανταπεξέλθει ακόμη καλύτερα στις σύγχρονες πολεμικές συνθήκες. Το καταδρομικό θα είναι εξοπλισμένο με υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, οι οποίοι έχουν κατασκευαστεί για να διαλύουν αεροπλανοφόρα. 

Το καταδρομικό "Στρατάρχης Ουστίνοφ" είναι και επίσημα πλέον ο αντικαταστάτης του καταδρομικού πλοίου "Μόσχα" , το οποίο θα επιστρέψει το 2017 στα ρωσικά ναυπηγεία για επισκευές. Πάντως υπάρχουν πληροφορίες πως κατά τη διάρκεια του εκσυγχρονισμού, το καταδρομικό "Μόσχα" θα εξοπλιστεί επίσης με δύο υπερηχητικούς πυραύλους Zircon, όπως έγινε και με το Ναύαρχος Ναχίμοφ. 

Παρατηρούμε λοιπόν ότι οι Ρώσοι εξοπλίζονται και εκσυγχρονίζονται ταχύτατα, την ώρα που τα νατοϊκά πλοία και τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα πλέουν στο Αιγαίο σε καθημερινή  βάση. Παράλληλα φαίνεται πως και η Γαλλία προτίθεται να στείλει το αεροπλανοφόρο "Σαρλ ντε Γκολ" στη Συρία.



Δεν υπάρχουν σχόλια: