30 Ιουνίου, 2016

Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ

 

Ελλάδα: Στόχος ληστών έγινε το πρωί της Πέμπτης χρηματαποστολή στον Υμηττό. Σε υπαίθριο κιόσκι επί της κεντρικής πλατείας της περιοχής, δύο άγνωστοι που φορούσαν κράνη, υπό την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους ασφαλείας, στη διάρκεια ανεφοδιασμού ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας, άρπαξαν τα χρήματα από ανοικτό βαλιτσάκι και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Στον απεγκλωβισμό ενοίκων από τα διαμερίσματα πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην οδό Έλληνος Στρατιώτου, στην Πάτρα, προχώρησε σήμερα, Πέμπτη, τα ξημερώματα, η Πυροσβεστική υπηρεσία, μετά τη φωτιά που εκδηλώθηκε στο υπόγειο. Στην ίδια πολυκατοικία είχε εκδηλωθεί και πάλι φωτιά πριν από 10 ημέρες.

Το δικό της κατηγορώ απέναντι στον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο διατύπωσε χθες, Τετάρτη, ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, υπερασπιζόμενη - όπως είπε- το κύρος της Δικαιοσύνης που υπηρετεί επί 36 χρόνια και την προσωπική της ανεξαρτησία η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη.

Ο εκλογικός νόμος θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες και θα έχει ψηφιστεί έως τις 20 Ιουλίου, δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο οποίος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές που απαιτούνται, προκειμένου να τεθεί άμεσα σε ισχύ.  Συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες τρίωρες στάσεις οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και τον προαστιακό, αντιδρώντας στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των εταιρειών ΕΕΣΣΤΥ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας πραγματοποιούνται μεταξύ 05.00-08.00, 13.00-16.00 και 21.00-00.00 σήμερα, Πέμπτη, αλλά και την Τρίτη 5 Ιουλίου.

Κόσμος: Στον αγώνα για τη βρετανική πρωθυπουργία, οι δύο κεντρικοί μονομάχοι θα είναι, όπως όλα δείχνουν, ο Μπόρις Τζόνσον και η Τερέζα Μέι: Ο «στρατηγός του Brexit» και η υπουργός Εσωτερικών αναμένονται άμεσα να δηλώσουν και τυπικά υποψηφιότητα για την ηγεσία των Τόρις. Αυτή η μάχη ηγεσίας στους Συντηρητικούς όμως έχει τη δυσκολία όχι μόνο της διατήρησης της ενότητας μετά το δημοψήφισμα αλλά, ακόμη περισσότερο, ο νικητής θα πιει το πικρό ποτήρι του Brexit. 

Νέες λεπτομέρειες από τη βάρβαρη επίθεση στο κεντρικό αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης δείχνουν ότι οι δράστες εκμεταλλεύτηκαν το χάος για να φτάσουν μέχρι το χώρο των αναχωρήσεων. Υποβαθμίζει η Άγκυρα τα ερωτηματικά για την ασφάλεια, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών φτάνει πλέον τους 42. Σε βαρύ πένθος η χώρα. Ασφαλής θεωρείται η εκτίμηση για «χέρι» της ISIS, έστω και χωρίς ανάληψη ευθύνης προς το παρόν.

Αν και ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί ότι η διεθνής οικονομία θα σταθεροποιηθεί βραχυπρόθεσμα μετά το Brexit, σημείωσε την ανησυχία του για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές της παγκόσμιας ανάπτυξης. Δήλωσε πεπεισμένος πως το διαζύγιο Βρετανίας και ΕΕ θα γίνει «συνετά», ενώ όσον αφορά γενικότερα το πεδίο του διεθνούς εμπορίου υπογράμμισε την ανάγκη να μην υπάρξει υποχώρηση από τις διεθνείς συμφωνίες - με φόντο (και) την TTIP.

Σειρά επιδρομών του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ κατά της ISIS κατέληξαν στην εξόντωση 250 τζιχαντιστών γύρω από τη Φαλούτζα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του Πενταγώνου. Οι επιδρομές επικεντρώθηκαν νότια της πόλης, όπου έχουν επίσης καταφύγει αρκετοί άμαχοι, και εάν επιβεβαιωθεί ο απολογισμός θα είναι άλλο ένα σημαντικό πλήγμα στις δυνάμεις των τζιχαντιστών στην περιοχή.

Η επιτροπή έρευνας για τη συντριβή του αεροσκάφους της EgyptAir στη Μεσόγειο τον Μάιο ανακοίνωσε ότι κατέστη δυνατή η ανάκτηση δεδομένων από τον Καταγραφέα Δεδομένων Πτήσης του Airbus A320 και πρόσθεσε ότι αξιολογεί τα δεδομένα για 1.200 παραμέτρους της πτήσης στο πλαίσιο της ανάλυσης για τα αίτια της τραγωδίας.

Οικονομία:«Δεν υφίσταται οιαδήποτε εκκρεμής απαίτηση της εταιρείας Στέλιος Κανάκης ΑΒΕΕ από την εταιρεία Μαρινόπουλος ΑΕ» επισημαίνει η εισηγμένη, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.Στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ, που έχουν συσσωρευτεί έως και 30 Απριλίου 2016, θα προχωρήσει το Δημόσιο σταδιακά εντός των προσεχών 18 μηνών.

Αυστηρός εμφανίστηκε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει τις χώρες με υπερβολικά ελλείμματα και ζήτησε να εφαρμοστούν οι κανόνες: «Υπεύθυνη είναι η Κομισιόν και πρέπει, διάβολε, επιτέλους να εφαρμόσει τις συνθήκες»...

Αθλητισμός:Η UEFA αποδέχθηκε την διεξαγωγή αγώνα ανάμεσα στην νικήτρια του Euro 2016 και την Χιλή, που κατέκτησε το Copa America Centenario, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της CONMEBOL, Αλεχάντρο Ντομίνγκες. Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, γνωστοποίησε ότι παρέλαβε χθες, από τη FIFA πρόταση για το τελικό σχέδιο του Κανονισμού Δεοντολογίας.

Όπως επισημαίνεται, η Ομοσπονδία θεωρεί ότι η απαραίτητη συνέχιση των επαφών πρέπει να συμπεριλάβει το σύνολο των θεμάτων που έχει καθορίσει η FIFA με την απόφασή της. Επίσης, τονίζεται πως η ΕΠΟ επιθυμεί να συνεχίσει να διαβουλεύεται με FIFA, UEFA και το υφυπουργείο Αθλητισμού, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει καμία εξέλιξη αν δεν ολοκληρωθούν οι συζητήσεις.

Η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό, αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής απονέμοντας το παράσημο της Πόλης του Παρισιού (Ville de Paris) στους οπαδούς της Ιρλανδίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που βρέθηκαν στην πόλη για να υποστηρίξουν τις αντίστοιχες Εθνικές ομάδες τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια: