05 Ιουνίου, 2016

ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

 

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, προκαλεί με τις δηλώσεις που έκανε στο Συνέδριο των Τσάμηδων και ανάβει φωτιές.  Χωρίς να διστάζει, αποκαλεί τον Δία... τσάμη και μάλιστα, συνεχίζει λέγοντας ότι "Το πρώτο ιερό ο Θεός το είχε στην Τσαμουριά. Αλλά αυτή η σημερινή δεν είναι η στιγμή και αυτό εδώ δεν είναι το κόμμα που πρέπει να παραμείνει κολλημένο στο παρελθόν.

Ελπίζω, όμως, ώστε οι γείτονες να μην παραπονιούνται γιατί κάναμε τον Ζεύς τσάμη." Κατά την επόμενη εβδομάδα θα καθίσουμε στο  τραπέζι  με τους Έλληνες  για να συζητήσουμε για το «εμπόλεμο» , αυτό το ακατανόητο νόμο της εμπόλεμης κατάστασης, και την επίλυση του τσάμικου ζητήματος γιατί οι Έλληνες τώρα δεν φεύγουν από το τραπέζι".

Ο Αλβανός πρωθυπουργός συνεχίζει το παραλήρημα του λέγοντας: "Ο εθνικιστικός πυρετός δεν εξυπηρετεί την χώρα μας. Χρειάζεται ένα σύγχρονο πατριωτισμό που έρχεται από κάτω και λαμβάνει ενέργεια από τους διχασμένους αλβανούς σε πολλές περιοχές και χώρες του κόσμου, στα πατρώα εδάφη ή στην μετανάστευση".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: