20 Ιουνίου, 2016

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ Ο 9ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΘΕΙ ΣΕ ΦΑΡΑΓΓΙ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

 

Τραγικό τέλος είχε ο 9χρονος που είχε χαθεί από το πρωί στο φαράγγι του Βουραϊκού στην Αχαΐα ενώ έκανε πεζοπορία με τους γονείς του.

Άνδρες της ΕΜΑΚ εντόπισαν το άψυχο κορμάκι του μέσα στο ποτάμι και εικάζεται ότι γλίστρησε, χτύπησε το κεφάλι του στα κοφτερά βράχια και πνίγηκε. Αμέσως ξεκίνησε μια νέα επιχείρηση για να το προσεγγίσουν και να καταφέρουν να το ανασύρουν. 

Οι διασώστες μετέφεραν το παιδί έως τη γραμμή του οδοντωτού σιδηροδρόμου και από εκεί παρελήφθη από βαγόνι που διέθεσε για το σκοπό αυτό ο ΟΣΕ. Στη συνέχεια από σημείο προσβάσιμο για αυτοκίνητα ασθενοφόρο θα παραλάβει το άτυχο αγόρι για να το μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα.

Νωρίτερα προς ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων στο φαράγγι του Βουραικού μετέβη κλιμάκιο της 1ης ΕΜΑΚ με 4 δύτες και αναρριχητές ενώ στην όλη επιχείρηση ανεύρεσης του παιδιού μετείχαν 10 πυροσβέστες με 3 οχήματα και κλιμάκιο 5 ατόμων από την 6η ΕΜΑΚ.

Το παιδί είχε χαθεί κοντά στη θέση Σιφώνι ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι γονείς του που έκαναν μαζί του πεζοπορία, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα το έχασαν από το οπτικό τους πεδίο.

Σε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις οφείλεται ο θάνατος του 9χρονου Βασίλη, που σκοτώθηκε πέφτοντας το απόγευμα της Κυριακής από γέφυρα στο φαράγγι του Βουραϊκού.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Αγγελική Τζιόλα, η οποία διενήργησε σήμερα το πρωί την νεκροψία - νεκροτομή, ο θάνατος του άτυχου μικρού προήλθε από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ δεν έφερε ίχνη πνιγμού.

Η σορός του 9χρονου μεταφέρεται στην Αθήνα, όπου διαμένει η οικογένεια, για να γραφτεί η τελευταία πράξη του δράματος με την κηδεία του.

Αναπάντητα ερωτήματα.Έρευνες για το πώς ο 9χρονος έπεσε στο φαράγγι του Βουραϊκού πραγματοποιούν Πυροσβεστική και Αστυνομία, μετά την ανάσυρση της σορού του ανήλικου από άνδρες της ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παιδί πραγματοποιούσε πεζοπορία στο φαράγγι του Βουραικού μαζί με τους γονείς του, καθώς και τρεις ακόμη ενήλικες και άλλα τρία παιδιά. Όταν έφθασαν στο 6ο χιλιόμετρο, κοντά στην περιοχή «Σιφώνι», έπρεπε να διασχίσουν μία πεζογέφυρα.

Εκεί, για άγνωστο ακόμα λόγο, ο ανήλικος βρέθηκε στο κενό που υπάρχει ανάμεσα στην πεζογέφυρα και την σιδηροδρομική γραμμή, με αποτέλεσμα να πέσει στο ποτάμι από μεγάλο ύψος.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν συγκλονιστικές. Η μητέρα ούρλιαζε, ενώ ο πατέρας έκλαιγε μονολογώντας "Είμαι ανίκανος, έχασα το παιδί μου". Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι για λίγο ακουγόταν το κλάμα το παιδιού.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: