16 Μαΐου, 2016

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΚΑΙ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ "ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ" ΤΩΝ "ΜΑΪΜΟΥ" FUNDS

 

Τον δρόμο προς τη φυλακή πήρε ο 48χρονος χρηματιστής Γ.Δ., ο οποίος φέρεται ως ένας εκ των εγκεφάλων της απάτης-μαμούθ των 500 εκατομμυρίων δολαρίων. Μετά την πολύωρη απολογία του με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε ότι ήταν ο εμπνευστής του κυκλώματος εξαπάτησης δεκάδων επενδυτών μέσω μαϊμού funds, και επέρριψε την ευθύνη στον συγκατηγορούμενό του Ι.Λ. ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί. 

"Έπεστραφησαν στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια από όσα επενδύθηκαν" ανέφερε ο Γ.Δ. στην απολογία του, προσθέτοντας πως ούτε ο ίδιος, η σύζυγος του και οι συνεργάτιδες του είχαν οποιαδήποτε διαχειριστική εξουσία στα funds ή στην περιουσία τους. 

"Στην πραγματικότητα μόνος δικαιούχος των funds ήταν ο Ι.Λ., ο οποίος απο κοινού με τη δικηγόρο Κύπρου ασκούσαν διοίκηση και διαχείριση. Ο Ι.Λ. ήταν αυτός που απαιτούσε να εμφανίζονται πλασματικές αποδόσεις προκειμένου να προσελκύσει μεγάλους και καινούργιους επενδυτές", υποστήριξε στην ανακρίτρια.

Οι τρεις γυναίκες συγκατηγορούμενες του Γ.Δ και του Ι.Λ. αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους. Με σύμφωνη γνώμη της 10ης τακτικής ανακρίτριας και του εισαγγελεα, οι τρεις συγκατηγορούμενες του Γιώργου Δασκαλέα, η σύζυγος του και δύο συνεργάτιδες του, αφέθηκαν ελεύθερες με περιοριστικούς όρους.

Σε δύο εξ αυτών (σύζυγος και μια συνεργάτιδα) επιβλήθηκε εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα. Στην τρίτη εξ αυτών επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου απο τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: