25 Μαΐου, 2016

«ΣΚΑΕΙ» ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΠΑ -ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Ανησυχία έχει προκαλέσει το νέο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Milliyet, το οποίο υποστηρίζει ότι αναμένεται να φτάσει στο Αιγαίο, πλοίο των ΗΠΑ… Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα έχει τίτλο:

“Και οι ΗΠΑ στέλνουν πλοίο στο Αιγαίο”, ενώ εντός του άρθρου επεξηγείται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες αποστέλλουν πλοίο στο Αιγαίο, για την βοήθεια διαχείρισης των προσφυγικών ροών.  Η εν λόγω απόφαση, λήφθηκε σύμφωνα με το δημοσίευμα, στην Σύνοδο Κορυφής των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Μεταξύ άλλων, το δημοσίευμα σχολιάζει πως: «ενώ Ελλάδα και Τουρκία βρίσκονται σε συζητήσεις για τα σύνορα στο Αιγαίο, από τις 28 χώρες του ΝΑΤΟ, oι 22 χώρες που ανήκουν στην Ε.Ε., εξετάζουν τρόπους επίλυσης της κατάστασης αυτής, που περιορίζει το πεδίο δράσης του ΝΑΤΟ».

Αφορμή για την αποστολή Αμερικανικού πλοίου στο Αιγαίο, στάθηκε η κακή σχέση Ελλάδας-Τουρκίας, σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία σχολιάζει ότι δεν λειτουργεί η ανταλλαγή πληροφοριών, η οποία και κρίνεται απαραίτητη. Για αυτόν τον λόγο, το πλοίο αναμένεται να φτάσει στο Αιγαίο, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί πως θα αντληθούν οι πληροφορίες, ούτε πως θα διαχειριστούν και γιατί… 


Δεν υπάρχουν σχόλια: