08 Μαΐου, 2016

ΠΥΡΑ ΡΩΣΩΝ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ Β. ΑΙΓΑΙΟ

 

Προειδοποιητικά πυρά έριξε ρωσικό πολεμικό πλοίο προς ένα τουρκικό, και μάλιστα 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο.  Συγκεκριμένα, το πολεμικό πλοίο της Ρωσίας αναγκάστηκε να ανοίξει πυρ κατά τουρκικού αλιευτικού σκάφους, με σκοπό να αποφευχθεί η σύγκρουση.  Σύμφωνα με τη Μόσχα το σκάφος εντοπίστηκε σε απόσταση του ενός χιλιομέτρου. 

Το ρωσικό πλήρωμα προσπάθησε να επικοινωνήσει με το σκάφος ακόμα και με φωτοβολίδες, αλλά χωρίς να παίρνει απάντηση από τους Τούρκους. Όταν η απόσταση μεταξύ των 2 πλοίων έφτασε σχεδόν τα 600 μέτρα, τότε η ρώσικη φρεγάτα εξαπέλυσε πυρ για να μη συγκρουστούν.  Όλα αυτά, στο Βόρειο Αιγαίο. 

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, μιλώντας για το γεγονός τόνισε: "Η απόσταση μεταξύ των δύο σκαφών «εγγυάτο» ωστόσο ότι το τουρκικό σκάφος δεν επλήγη από τα πυρά. Παρά τις πολλές προσπάθειες του Smetlivy να αποκτήσει μια επαφή μέσω ραδιοτηλεγράφου το πλήρωμα του τουρκικού σκάφους δεν απάντησε, ούτε αντέδρασε στα οπτικά σήματα". 

Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Ανατόλι Αντόνοφ, προειδοποίησε τον Τούρκο στρατιωτικό ακόλουθο, Αχμέτ Χακάμ Γκιουνές "για τις ενδεχόμενες αρνητικές συνέπειες απερίσκεπτων ενεργειών της Άγκυρας απέναντι στο ρωσικό στρατιωτικό σύνταγμα".
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: