07 Μαΐου, 2016

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Α.Μ. ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ ΕΙΣ ΣΕΡΡΑΣ ΚΑΙ ΛΑΓΚΑΔΑ

 
ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 
ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ 
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ

Με την δέουσα αναστάσιμη λαμπρότητα και θρησκευτική ανάταση αναμένεται να εορτασθούν στην πόλη των Σερρών σήμερα Σάββατο 7-8 Μαΐου, η πανευφρόσυνη ιερά μνήμη του συμπολιούχου των Σερρών, Αγίου Νεομάρτυρος Νικήτα, που άθλησε μαρτυρικώς στην πόλη των Σερρών το βράδυ της Αναστάσεως του 1808 και η εορτή του Αγίου ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου.

Την τοπική μεγάλη θρησκευτική εορτή και πανήγυρη θα λαμπρύνει εφέτος με την ευλογητή παρουσία του ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β’.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος θα αφιχθεί στην πόλη των Σερρών το μεσημέρι του προσεχούς Σαββάτου. Στις 7:00 το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στα προπύλαια του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αγίου Νικήτα Σερρών, θα πραγματοποιηθεί από τον Σεβ. Μητροπολίτης Σερρών Θεολόγο η υποδοχή του σεπτού Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Με την συμμετοχή Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών, του ιερού κλήρου, των αρχόντων, της νεολαίας και του λαού. Ακολούθως θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου.

Την Κυριακή 8 Μαΐου θα τελεσθεί η πανηγυρική Αρχιεπισκοπική θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Νικήτα Σερρών. Την πολιτεία θα εκπροσωπήσουν οι Υφυπουργοί Μακεδονίας – Θράκης κ. Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και Εξωτερικών κ. Ιωάννης Αμανατίδης.

Το Πρόγραμμα: ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΜΑΪΟΥ 2016

11:30 π.μ. Άφιξις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ.
ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και της τιμίας συνοδείας αυτού εις Σέρρας. Τακτοποίηση εις το εν Σέρραις ξενοδοχείον «Elpida Resort». Αναχώρησις δι’ Ιεράν Μονήν Τιμίου Προδρόμου.

12:30 μ.μ. Άφιξις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και της συνοδείας αυτού εις την Ιεράν Μονήν Τιμίου Προδρόμου Σερρών. Δοξολογία.

Σύντομος προσφώνησις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγου και της οσιωτάτης Ηγουμένης, Γεροντίσσης Φεβρωνίας. Αντιφώνησις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

Ξενάγησις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και της τιμίας συνοδείας αυτού εις την προσφάτως ανακαινισθείσαν πτέρυγαν της Ιεράς Μονής. Προσφορά κεράσματος. Γεύμα. Αναχώρησις εκ της Ιεράς Μονής.

19:00 μ.μ. Άφιξις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και των Σεβασμιωτάτων Αρχιερέων εις τον εορτάζοντα Ιερόν Ναόν του Αγίου Νικήτα του Νέου Σερρών.

Υποδοχή του Μακαριωτάτου εις τα προπύλαια του Ιερού Ναού. Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ. Εόρτιος ομιλία υπό του Μακαριωτάτου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΜΑΪΟΥ 2016
07.30 π.μ. Όρθρος και Πανηγυρική, Αρχιεπισκοπική θεία Λειτουργία εις τον εορτάζοντα Ιερόν Ναόν του Αγίου Νικήτα του Νέου Σερρών, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ. Εόρτιος λόγος υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

11.00 π.μ. Εόρτιος δοχή εις την ενοριακήν αίθουσαν του Ιερού Ναού.

12:00 μ.μ. Υποβολή σεβασμάτων υπό των μοναστικών αδελφοτήτων, αρχών της πόλεως, πνευματικών - πολιτιστικών συλλόγων και λοιπών φορέων της πόλεως και του Νομού εις την αίθουσαν Θρόνου του Επισκοπείου.

13.00 μ.μ. Επίσημον Γεύμα εις το ξενοδοχείον «Elpida Resort» προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και της τιμίας συνοδείας αυτού. 

Πρόποσις υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.Θεολόγου και του Δημάρχου Σερραίων κ. Πέτρου Αγγελίδη. Ευχετική ευλογία υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ.

20:00 μ.μ. Εόρτια εκδήλωσις της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης προς τιμήν του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ εις την αίθουσαν «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, υπό τον τίτλον «ΕΟΡΤΙΟΝ ΕΑΡ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 9 ΜΑΪΟΥ 2016
09:30 π.μ.Επίσκεψις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και της τιμίας συνοδείας αυτού εις το 3ο Γυμνάσιον Σερρών. Υποδοχή. Ομιλία του Μακαριωτάτου εις τους μαθητές.

12:00 μ.μ. Άφιξις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ και της τιμίας συνοδείας αυτού εις την Ορθόδοξον Ιεραποστολικήν Αδελφότητα «Λυδία η Φιλιππησία». Δοξολογία.

Τέλεσις τρισαγίου επί του τάφου του αειμνήστου Γέροντος Θεοφίλου, κτίτορος και γέροντος της ιεραποστολικής αδελφότητος. Ξενάγησις εις τα διακονήματα της αδελφότητος. Προσφορά κεράσματος. Γεύμα.

13:00 μ.μ. Αναχώρησις του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου και της συνοδείας αυτού διά Λαγκαδάν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΣ τς Α. Μ. το ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ κ.κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ Β’ες τήν ΙΕΡΑΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΝ ΛΑΓΚΑΔΑ,

ΔΕΥΤΕΡΑ, 09 ΜΑΪΟΥ 2016
18:00 – 19:00 - σπερινός τν γκαινίων το ερο Ναο το σίου Πορφυρίου ες ράκλειον Λαγκαδ χοροστατοντος το Μακαριωτάτου ρχιεπισκόπου θηνν & πάσης λλάδος κ.κ. ερωνύμου,

19:30-γκαίνια Φιλανθρωπικο δρύματος Εγηρίας Πρόνοια ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΠΑΠΕ ν Μελισσοχωρί Λαγκαδ,

ΤΡΙΤΗ, 10 ΜΑΪΟΥ 2016
07:00 – 11:00-κολουθία το ρθρου, ερά κολουθία γκαινίων καί ρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντoς το Μακαριωτάτου ρχιεπισκόπου θηνν & πάσης λλάδος κ.κ. ερωνύμου,

18:00-ορτή Νεολαίας τς ερς Μητροπόλεως Λαγκαδ, Λητς καί Ρεντίνης ες τό Μπίλλειον Πνευματικόν Κέντρον τς πόλεως το Λαγκαδ παρουσί το Μακαριωτάτου ρχιεπισκόπου θηνν & πάσης λλάδος κ.κ. ερωνύμου, 


Δεν υπάρχουν σχόλια: