09 Μαΐου, 2016

ΑΥΤΑ ΘΑ ΣΥΜΒΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ

 

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζει το Μαξίμου, λίγο πριν το κρίσιμο Eurogroup. Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, παρά την ψήφιση του ασφαλιστικού σήμερα, δεν θα περαστούν από την κυβέρνηση τα προληπτικά μέτρα. 

Μπορεί η Γερμανία να διατηρεί σκληρή στάση και να μην υποχωρεί στις πιέσεις Γαλλίας και ΗΠΑ για απομείωση του ελληνικού χρέους, ωστόσο η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως τα προληπτικά μέτρα δεν θα ληφθούν. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολίασε πριν λίγες ημέρες ότι «δεν υπάρχει περίπτωση τέτοιο πακέτο να περάσει από την παρούσα κυβέρνηση ή - με ότι σημαίνει αυτό - από καμία δημοκρατική κυβέρνηση που μπορώ να φανταστώ».

Όσον φορά λοιπόν την εν λόγω δήλωση Τσακλώτου, η ίδια πηγή από το Μαξίμου, δήλωσε ότι "είναι σαφές ότι δεν περνάει. Δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο κιόλας". Επομένως η παραδοχή δεν θα χρειαστεί, αφήνει αιχμές πως ίσως υπάρχουν πληροφορίες στην κυβέρνηση για την ελάφρυνση του χρέους, ωστόσο αναμένουμε μέχρι την ολοκλήρωση του αυριανού Eurogroup.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: