20 Μαΐου, 2016

ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ Η ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΚ

 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο στρατός στη Γαλλία - η οποία βρίσκεται ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης  εδώ και 6 μήνες - μετά την τρομοκρατική, όπως όλα δείχνουν, επίθεση στο αεροπλάνο της Egypt Air αλλά και την πολύ ανησυχητική έκθεση του επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας εσωτερικών πληροφοριών DGSI. 

Σήμερα, το γαλλικό κοινοβούλιο ενέκρινε την τρίτη παράταση του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης που έχει επιβληθεί έως τα τέλη Ιουλίου, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Euro 2016 και του ποδηλατικού Γύρου της Γαλλίας. Στη συνέχεια οι βουλευτές αναμένεται να δώσουν το πράσινο φως σε ένα σχέδιο μεταρρύθμισης του ποινικού κώδικα, το οποίο θα πάρει τη σκυτάλη από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης προβλέποντας νέα αντιτρομοκρατικά μέτρα.

Ο επικεφαλής της DGSI, Πατρίκ Καλβάρ, ενημέρωσε στις 10 Μαΐου την επιτροπή άμυνας του γαλλικού κοινοβουλίου ότι μαχητές του Ισςλαμικού Κράτους προετοιμάζονται για μια "εκστρατεία τρομοκρατικών επιθέσεων" στη Γαλλία, στη διάρκεια της οποίας είναι πιθανό να τοποθετηθούν εκρηκτικοί μηχανισμοί σε περιοχές όπου συγκεντρώνονται μεγάλα πλήθη.  

"Σαφώς η Γαλλία είναι η χώρα που απειλείται περισσότερο και γνωρίζουμε πως το Νταές (το Ισλαμικό Κράτος) σχεδιάζει νέες επιθέσεις", δήλωσε ο Καλβάρ, σύμφωνα με αντίγραφο της κατάθεσής του που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Παράλληλα, η Ομοσπονδιακή Εγκληματολογική Υπηρεσία (ΒΚΑ) της Γερμανίας προειδοποίησε για πιθανές επιθέσεις Ισλαμιστών κατά την διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Euro 2016 που θα διεξαχθεί τους επόμενους μήνες στην Γαλλία. 

Ιδιαίτερα υψηλός θεωρείται ο κίνδυνος για «συμβολικούς» και «μαλακούς» στόχους που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των ΜΜΕ κατά την διάρκεια του Euro 2016 (10 Ιουνίου - 10 Ιουλίου) και μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα μεγάλο αριθμό θυμάτων. Ενδεχόμενοι δράστες θεωρούνται είτε οργανωμένες ομάδες είτε μεμονωμένοι φανατικοί.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: