01 Απριλίου, 2016

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ… ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Ταξιδιωτικό… εμπάργκο στην Τουρκία φαίνεται πως σχεδιάζουν ολοένα και περισσότερες χώρες, οι οποίες εκδίδουν συνεχώς συστάσεις και απαγορεύσεις για ταξίδια στην «γειτονική» χώρα, εξαιτίας τις συνεχείς βομβιστικές και τρομοκρατικές τραγωδίες μαζικού χαρακτήρα, οι οποίες έχουν αποβεί μοιραίες ακόμα και σε τουρίστες!

Έτσι, το παράδειγμα της Γερμανίας, ακολούθησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες, με συστάσεις απαγόρευσης σε τουρίστες για τις νοτιοανατολικές περιοχές, την ίδια στιγμή που η Αυστραλία επεκτείνει τις προειδοποιήσεις της για ολόκληρη την Τουρκία τονίζοντας τους να :αποφύγουν τυχόν επισκέψεις στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη εξέδωσε το αυστραλιανό υπουργείο Εξωτερικών.

Κοινώς, το τουριστικό… μποϊκοτάζ θα πραγματοποιηθεί όχι μόνο στις περιοχές που γίνονται πολεμικές επιχειρήσεις αλλά και στις δύο μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, στις οποίες δεκάδες τουρίστες υπήρξαν θύματα βομβιστικών επιθέσεων, ακόμα  και σε δημόσιους χώρους η πλατείες όπου βρίσκονται πολλοί ξένοι επισκέπτες και τουρίστες.

Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός Εξωτερικών Τζούλι Μπίσοπ με δήλωσή της αναφέρει πως οι δύο πόλεις της Τουρκίας είναι σε συναγερμό και υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για νέο τρομοκρατικό χτύπημα: «Τρομοκρατικές ομάδες εξακολουθούν να απειλούν με περαιτέρω επιθέσεις, μεταξύ άλλων στοχεύοντας τουρίστες και Δυτικούς».

Αξίζει να σημειωθεί πως στο επόμενο διάστημα χιλιάδες Αυστραλοί θα επισκέπτονταν την Τουρκία για τις ετήσιες εκδηλώσεις μνήμης για την εκστρατεία της Καλλίπολης κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου Αυστραλοί και Νεοζηλανδοί έχασαν τη ζωή τους. Είναι φυσικό να υπάρξουν νέες πτώσεις στα ρεύματα των τουριστών προς την Τουρκία, τα οποία ήδη άρχισαν να μειώνονται τους τελευταίους μήνες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: